Eyüp Güzel

Eşcinsel siyasetiniz batsın !

Eyüp Güzel

  • 2048

(Editörün notu: 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi öncesi kaleme alınmış yazıyı, önemine binaen yeniden yayımlıyoruz.)

HDP’nin herhangi bir konuda muhalefet yapmasını demokrasi kültürünün bir unsuru olarak görüyorum. “Diyanet’i kaldıracağım” bildirgesini de bu kapsamda değerlendiriyorum. Türkiye’nin esasında iktidar probleminden ziyade muhalefet problemi var.  Ciddi ve seviyeli bir muhalefete ihtiyaç duyuluyor. Mevcut muhalefet partileri bu boşluğu dolduramıyor. Tek varlık nedenleri, tüm siyasi projeleri Erdoğan üzerine kurulu. Cumhurbaşkanı olmadan önce olduğu gibi Cumhurbaşkanı olduktan sonra da Erdoğan karşısındaki çöküşleri neticesinde ortalıkta kötü bir muhalefet dolanıyor. Türkiye’deki AK Parti’nin siyasi çizgisini kabul etmeyen seçmenin bu manada ciddi bir mağduriyet yaşadığını düşünüyorum. Ne yazık ki mevcut muhalefet partilerine mecburlar.

HDP’nin Diyanet'i bir anda takıntı haline getirmesi, siyasal bir muhalefet olarak değerlendirebilir. İlginç olan şey ise, Diyanet’in Türkiye’de Peygamber sevgisini tüm tarihi boyunca yapmadığı oranda yaygınlaştırmaya çalıştığı, ümmet şuurunun ve Müslüman olan her milletten insanın Allah katında kardeşler olabileceği vurgusunu işlemeye başladığı bir süreçteyiz. Diyanet’in tam da Kürtçe olarak Kur’an meali bastırdığı bir dönemde Diyanet’e olan öfke birikimini ortaya çıkarması HDP’ye olan samimiyeti ortadan kaldırıyor.

HDP, Batı şehirlerindeki -bilinen bir deyimle- Cihangir Kodamanlarının CHP’deki oylarını alabilme uğruna kendisine oy veren Kürtleri rencide ettiği mesele sadece Diyanet değil. Eşcilsel adayları da listelere ekleyen HDP, Kürt halkının ne ahlaki olarak kabullendiği ne de inanç anlamında rıza gösterdiği bir iğrençliği ortaya koyarak esasında kendini ele verdi. Teşkilatlarının dağıttığı broşürlerde “Ermeniyiz, Süryaniyiz, Aleviyiz, Eşcinseliz, Gökkuşağıyız…” vs. vs. diyen HDP’nin aynı broşürlerde bir tek “Müslümanız” demediği dikkatleden kaçmadı.

HDP, ne inanç bağlamında ne de ahlak kategorisinde kabul edilmeyen eşcinselleri şirinleştirmeye çalıştığı ve vekil adaylığı marifetiyle kendisine siyasal bir lider olarak layık gördüğü Milletvekili Adayları ile Kürtleri çok fena rencide etti. Kürtler; aile yapısıyla, İslami hassasiyetleriyle, ahlaka verdikleri değerleriyle bilinirken bu eşcinsel yumuşamasını kabul eder mi hiç?

Yazık, yazık…!

 

Yazarın Diğer Yazıları