Eyüp Güzel

HDP Siirt vekili Kadri Yıldırım'ın Moğol eleştirisi

Eyüp Güzel

  • 1990

HDP’nin Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Davutoğlu’na yönelik “Siz Moğolların ruhunu örnek alıyorsunuz” şeklindeki eleştiriyi okuduğumda aklıma tarihte kütüphane yakan Moğollar ile sözde Kobani olaylarında ve sonrasında kütüphaneleri yakan Pkk’lı çeteler geldi.

Kütüphane yakan Moğolları gündeme getiren Kadri Yıldırım’a naçizane bir tavsiyem olacak. Kendisi bir akademisyen ve kitaplarla hayatı boyunca iç içe olmuş biri. Öğretim görevlisi iken Mardin Artuklu Üniversitesi’nde öğrencilerden “makbuzsuz para topladığı” için gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonunda adı geçse de sonuçta kitap ve kütüphane yakanlara karşı en sert tepkiyi göstermesi gereken bir konumdadır.

Siirt’teki Partisinin yanındaki binaya baksın

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım’ın “Moğol” diye bir suçlamada bulunması bana, Kobani olaylarında çetelerin Siirt’teki 50 yıllık arşivi bulunan İl Halk Kütüphanesi’ni yaktığı günleri hatırlattı. Sadece Kütüphane değil, okullar da yakılarak eğitim kurumları hedef alınmıştı. Kadri Yıldırım, milletvekilliği yaptığı Siirt’teki parti binasının penceresinden kafasını çıkarıp sağa doğru bir bakarsa yakılıp yok edilen İl Halk Kütüphanesi’nin ibretlik enkazını görecektir.

Malum, tarihte kütüphane yakan bir Moğollar bilinir bir de Pkk’lı çeteler. 1 Kasım seçimlerinde esnafı ziyaret ederken eline aldığı orakı esnafın yüzüne göstererek "ya bize oy verirsiniz yadaaa...." diye sözüm ona espri yapan Kadri Yıldırım'ın kütüphane, kitap, okul yakan Moğolları hatırlatması iyi oldu. Tekrar hatırlamış olduk zalimin zulmünü.

Yazarın Diğer Yazıları