Eyüp Güzel

Pkk, Siirt'i neden hain ilan etti-2

Eyüp Güzel

  • 1894

Pkk’nın Siirt’i hain ilan etmesinin nedenleriyle ilgili ilk yazımızda “Siirt halkının sokak çağrılarına kulak tıkaması” konusuna yer vermiştik. Siirt’in Pkk tarafından hain şehir ilan edilmesinin ikinci nedeni ise vatandaşın ihbarıdır.

Siirt İl Merkezi ve İlçelerinde terör örgütüne ve siyasi uzantısına duyulan öfke gün geçtikçe arttı. Örgütün ve siyasi uzantısının kendisine verdiği/vereceği zarara tahammül edemeyecek duruma gelen vatandaşlar, örgütü ve militanlarını ihbar etti. 

Bu konuyla ilgili en belirgin ve hafızalardan silinmeyecek olan Ocak ayında Siirt’te yaşanan çatışmadır. Hatırlanacağı üzere 15 Ocak 2016’da Siirt’e dışarıdan sızarak eylem hazırlığında olan Pkk’lı grup ile Emniyet güçleri arasında saatler süren silahlı çatışma yaşanmıştı. Teröristleri ihbar eden vatandaşlar, çatışma sırasında mahalle aralarından kaçmaya çalışan teröristlere kapılarını kapamıştı.

Hain şehir olarak ilan edilen Siirt’li Kürt ve Arap vatandaşları öfkelendiren Pkk’ya ve siyasi uzantısına karşı tabir yerindeyse kapılar yüzlerine çarpılmıştı.

Siirt’te Kürtleri ve Araplarıyla esnaflar ve aileler huzur istiyor, çoluğunun çocuğunun nafakasını çıkarmak, ekmeğine, işine gücüne bakmak istiyorken, Örgüt ve siyasi uzantısı ise tıpkı Sur gibi, Nusaybin gibi, Yüksekova gibi Siirt’te de çatışmalar çıksın istiyordu.

Fakat Siirt bunu yemedi.

Devam edecek…

Yazarın Diğer Yazıları