Mustafa Toygar

28 Şubat'ın Genelkurmay Başkanlarından Kıvrıkoğlu da FETÖ'cü müydü?

Mustafa Toygar

  • 8023

 

   

 

          28 Şubat’ın da FETÖ operasyonu olduğu ortaya çıktı

 

        28 Şubat post modern darbe sürecinin, "28 Şubat bin yıl sürer" ifadesini kullanan dönemin Genelkurmay Başkan Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun, 15 Temmuz’dan sonra nasıl bir ruh halinde olduğunu merak ediyorum. Bu sürecinin gizli müttefiki, en büyük destekçisi ve hatta mimarı, FETÖ silahlı terör örgütü olduğu gün ışığına çıkmıştır. Aslında “FETÖ bu sürecin mimarı” ifadesini; taşeron olarak, maşa olarak, operasyonu yürüten anlamında kullanıyorum. 28 Şubat’ın asıl mimarları, ABD’nin “derin devleti” olan Yahudi lobileri olduğu, bizzat rahmetli Erbakan’ın iddiasıydı.

        Elbette FETÖ haini, Amerika ve İsrail’in kucağına oturmuş, ihanet duvarlarını örerken; NATO kaftanlı ve Müslüman halkın inançlarına düşman gözüyle bakan bazı paşalar, kiralık ve korkak medya maşaları, “Ulusalcılık” yaftalı İslam düşmanları, masonik mahfiller de kullanıldı. 

 

FETÖ tuzaklarını ilmek örüp Türk Silahlı Kuvvetlerini kuşatırken Genelkurmay başkanları ne yapıyordu?

Örneğin "28 Şubat bin yıl sürer" diyen dönemin Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin neresinde?

28 Şubat'ın arkasındaki güç ABD ve İsrail'in yanı sıra FETÖ müydü?

Çevik Bir, 28 Şubat davasında FETÖ ve 28 Şubat'la ilgili itirafta bulundu?

Genelkurmaydan FETÖ hakkında bilgi ve belge isteyen DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel niye ve nasıl eli boş döndü?

İsmail Hakkı Karadayı hapse girecek olursa tabağını yıkayıp ona hizmet (!) etmek isteyen hangi CIAmat mensuplarıydı?

28 Şubat sürecinde hangi Genelkurmay Başkanı, Fetullahçıları Genelkurmay'da ağırlayıp övgüler düzdü?

 

        Elbette, emekli orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun FETÖ’cü olduğunu söylemiyorum. Maksadım Hüseyin Kıvrıkoğlu üzerinden, kendisinden önceki ve sonrakiler de dâhil, Silahlı Kuvvetlere emir komuta eden Genelkurmay başkanlarının görevlerini nasıl yaptıklarını mercek altına almaktır.

 

28 ŞUBAT'TAKİ FETÖ İZİ DEŞİFRE OLDU

 

        15 Temmuz 2016, Türk tarihinin en büyük ihanet kalkışmasından sonra; itirafçıların ifadeleri, hainlerin itirafları, elde edilen bilgi ve belgeler ile başta eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ olmak üzere eski askerlerin ifadeleri dikkate alındığında, 28 Şubat post modern darbesinin bir Fetö operasyonu olduğu sabit hale gelmiştir.

Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu 15 Temmuz darbe girişiminin neresinde?

        28 Şubat Davası’nın 81. Duruşmasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ifadelerinde şöyle diyordu; “FETÖ’nün tehdit olduğunu ilk kez Genelkurmay tespit etmişti. Gülen örgütünün kaynaklarının 5 milyar lira olduğunu tespit ettik. Biz yalnız bırakıldık. Genelkurmay Başkanımız bizi yalnız bıraktı. İsmail Hakkı Karadayı Paşa cezaevine gelirse, ‘Biz hizmet edelim, tabakları biz yıkayalım’ diyen arkadaşlarımız vardı.

        Çevik Bir doğru mu söylüyor bir bakalım; A Haber'de yayınlanan Arka Plan programına göre çarpıcı bir görüntü;  1995 yılında Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Gülen örgütünün üst düzey yöneticilerini Genelkurmay Başkanlığı'nda ağırlayarak plaket veriyor ve Gülen Örgütü'nden övgülerle bahsediyordu.

       Çevik Bir, doğru ama eksik söylüyordu. Mesela ilginç olan bir ayrıntı var; çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve sivil toplum örgütü için bizzat, ‘Dava açın’ talimatı ortaya çıkan Genelkurmay ikinci Başkanı Çevik Bir’in, Gülen ve hareketiyle ilgili bir talimatına rastlanmaması dikkate değer.

       Nuh Mete Yüksel, Gülen ile ilgili bir dava açıyor ancak o da bilgi, belge toplamada yalnız bırakılıyor, son çare olarak Gülen aleyhine bazı belgeler almak umuduyla Genelkurmay Başkanlığı’na başvuruyor. Ancak Genelkurmay, Gülen davasına doğrudan taraf olmadığını bildirince yapacak bir şey kalmıyordu.

 

        Sırasıyla aşağıdaki başlıklar altında bu yazı dizisine devam edeceğiz:


        -28 Şubat sürecine gelirken FETÖ’nün çabaları

        -Peki, 28 Şubat sürecine neler olmuştu?

        - Ben de Fetö’nün mağdurlarındanım…

        -“Bin yıl sürer” dediğiniz 28 Şubat, bugüne kadar devam etseydi ne olurdu?

        -Önünü kesmek istediğiniz Recep Tayyip Erdoğan; cumhuriyeti de, Silahlı Kuvvetleri de sizi de uçurumun kenarından almıştır

       -FETÖ’cü değilseniz, FETÖ’nün korkunç ihanetini ve yapılanmasını göremeyip, halkın inançlarını nasıl tehlike olarak görebildiniz?

       -Neden hep yasakçı ve kolay olanı seçtiniz?

       -Umarım, yasakçı ve kolaycı davranış biçimi bu dönemde de devam etmez.

 

MUSTAFA TOYGAR'IN TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

MUSTAFA TOYGAR'IN TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yazarın Diğer Yazıları