Mustafa Toygar

'Güçlendiren Başbakan' Dâhiyane slogan!!!...

Mustafa Toygar

  • 1980

Aslında yazımızın başlığı; “Bin-ali, Bir-Ali olabilecek mi?” idi…

         Beklenen açıklama yapıldı; AKP genel başkanlığına ve başbakanlığa Binali Yıldırım’ın atamasının yapılacağı duyuruldu. Elbette sürpriz bir durum yok, aksine başka bir isim atansaydı, Binali Yıldırım’ın hırsı ve ihtirası, AKP de kazanı kaynatırdı.
         
         Binali Yıldırım’ın başbakan olacağını düşünerek; “Bin-ali, Bir-Ali olabilecek mi?” başlığı altında bir yazı düşünmüştük. Ülke sorunları ile ilgili, en başta yargı olmak üzere; ülkemizin katmerleşen-irileşen başta Suriye olmak üzere dış politikası, terörle mücadele, yolsuzluklar, milli eğitim, ahlaki çöküntü, göçmen sorunu, paralel yapı ile mücadele ve daha birçok konuda suallerimiz olacaktı.
         En sonunda da, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadeti ile neticelenen helikopterin düşürülmesi-düşmesi” olayının aydınlatılıp aydınlatılmayacağını soracaktık. Tüm emareler, olayın bir suikast olduğunu gösterirken, bu dosya kapatılacak mı diyecektik.
         Ancak, Binali Yıldırım’ın başbakan olduktan sonra kullanacağı ve dâhiyane bir şekilde bulduğu;  "Güçlendiren Başbakan" sloganı tüm bu sorularımızı anlamsız hale getirdi.
          Binali Yıldırım, misyonunu bundan daha açık nasıl anlatabilir ki?
          Mesaj çok açık; “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın fiili başkanlık konumunu güçlendireceğiz, akabinde anayasayı da değiştirerek, Türkiye’yi tek adama teslim edeceğiz.”
           Gayet tabidir ki, bunları yapması için de, hiçbir şey yapmaması gerekiyor. Ortalıkta fazla dolaşmayacak, fazla konuşmayacak, Erdoğan ile ters düşmemeye azami dikkat gösterecek. Tabii bir de Damat Berat Albayrak’ı mutlaka başbakan yardımcısı yapmalı. Zira yanlış anlaşılmaya sebep olabilecek açıklamalar yapma riskine karşı aileden biri ile sürekli iletişim içerisinde olmalı.
         Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan da muhtemelen; “ben zaten güçlüyüm, kimsenin beni güçlendirmesine de ihtiyacım yoktur. Gölge etme başka ihsan istemem, fazla ortalıkta dolaşma yeter,” diye düşünecektir.
          Yani biz suallerimizi yine, reise yöneltmeye devam edeceğiz!!!...

Yazarın Diğer Yazıları