Mustafa Toygar

MHP'nin yeni Genel Başkanı, Meral AKŞENER gibi…

Mustafa Toygar

  • 3846

 

 

       Meral Akşener; adım adım Anadolu’yu geziyor, ülkücü irade ile buluşuyor, kucaklaşıyor… Akşener’e gösterilen teveccüh fevkalade coşkulu ve ümit verici.

 

        MHP genel başkanlığına başka adaylar da var ancak Meral Hanım diğer adaylardan birkaç adım önde gözüküyor. Diğer adayların tutum ve davranışları, oyların dağılımı ve parçalanması gibi olağan üstü bir durum olmaz ise Meral Akşener’in genel başkanlığına kesin gözüyle bakılıyor.

     

         Bahçeli’ye düşen güzel bir veda…

       

        “Ülkücü İradenin” değer verdiği, “Türkmen Beyi” olarak onurlandırdığı Devlet Bahçeli, gayrı süresinin dolduğunu ve nöbet değişimi zamanının geldiğini görmeli. Eğer görmemezlikten gelirse başta kendi şahsı olmak üzere MHP bu durumdan çok büyük zarar görecektir.

 

         Sayın Bahçeli, MHP’ye muhteşem bir kongre yaparak ülkücü camiaya en büyük hizmeti yapmış olmanın saadeti ile güzel bir vedada bulunmanın zamanı gelmiştir.

 

        MHP’ye genel başkan adayı olacaklara kısa bir göz atalım dendiğinde, tamamı düne kadar Bahçeli’nin en yakın çalışma arkadaşları olduğu görülecektir. Bahçeli tarafından; Bakan yapılmış, genel başkan yardımcısı yapılmış, TBMM başkan vekilliği görevi ile görevlendirilmiş, gurup başkan vekilliği ile görevlendirilmiş çok önemli ve değerli şahsiyetler. Daha düne kadar partinin en önemli ve kritik noktalarında görevlendirdiğiniz arkadaşlarınıza olmadık çamurlar atıyorsunuz. Bu doğru değil, siz de diktatör değilsiniz.

 

        Mahkeme kararını verdi, bu kongre yapılacak. Kongreyi önce mahkemeye taşıttınız, şimdi de temyiz diyerek oyalamaya çalışıyorsunuz ve üstelik AKP’den medet umarcasına….

 

       AKP’nin ve AKP’lilerin sizi desteklediğini biliyoruz ancak bunu sizi çok sevdiklerinden yapmadıklarını da biliyoruz.

 

        Adaylara yapılan ithamlar, MHP’ye zarar veriyor….

 

        Kongre isteyenleri “paralelci” olmakla suçluyorsunuz. Peki, daha düne kadar en yakın çalışma arkadaşlarınızın paralelci olduklarını ne zaman öğrendiniz? Adaylardan hiç birinin paralelci olmadıkları çok açıktır. Özellikle, Meral Akşener ile Ümit Özdağ’ın cemaatle uzaktan yakından alakası yoktur. Benim bildiğim kadarıyla yoktur ancak Meral Akşener’i çok yakından tanıyanları dinledim, “Meral Hanımın hiçbir yerle bağlantısı yoktur, o sadece çok iyi bir ülkücüdür.” ifadeleri beni teyit ediyordu.

 

        En sonunda, ülkücü camianın “Doğu’nun Başbuğu” olarak kabul ettiği Yılma Durak dayanamadı, açıklama yapmak zorunda kaldı. Durak, Akşener’in öğrencisi olduğunu ve ailecek çok iyi tanıdığını söyledi. Akşener’in hiçbir yapı ile bağlantılı olmadığını açıkladı.

 

         Meral Akşener’e büyük bir haksızlık yapıldığını vurgulayan Yılma Durak, Akşener’in kendisinin çok eski bir öğrencisinin olduğunu, kendisine itham edilen “paralelci” gibi suçlamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Akşener ile ailecek tanıştıklarını belirten Durak, ortaya atılan iddiaların son derece çirkin olduğunu söyledi.

 

         Yarın Meral Akşener genel başkan seçildiğinde, rakip partiler bunu MHP’nin aleyhine kullanmayacaklar mı? “Çamur at da tutmazsa da izi kalsın” diye düşünmüş olabilirsiniz ancak bu durumun MHP’yi ne kadar zor durumda bırakabileceğini hiç düşünmüyor musunuz?

 

        Ümit Özdağ’a gelince, danışıklı dövüş olabilir. Bahçeli’nin yerine düşünülmüş olabilir….

 

         Meral Akşener’e ise şimdilik söyleyebileceğimiz; Genel Başkan olursanız, paramparça olmuş ülkücü camiayı toparlayamazsanız, MHP’nin oylarını bir miktar artırabilir ama partiyi iktidara taşıyamazsınız. Mevcut yönetim ve milletvekilleri ile ipleri germemeli. Nerede ne kadar ülkücü var ise hepsini MHP çatısı altında toparlayabilmeli, aksi durum çok parlak neticeler doğurmayabilir. 

Yazarın Diğer Yazıları