Mustafa Toygar

Son günlerde FETÖ Terör Örgütünün hedefi Türkiye – Rusya ilişkilerini dinamitlemek

Mustafa Toygar

  • 2824

 

         Amerika ve Avrupa; Türkiye’nin güçlenmemesi, bölgesel güç olmaması için her türlü gayreti gösteriyorlar. Hatta Türkiye’yi zayıf düşürmek için kendi kurdukları terör örgütleri ile saldırılarına devam ediyorlar.

        Diğer taraftan, Putin ile yeniden güçlenen Rusya, Amerika ve Avrupa’nın uykularını kaçırmaya yetiyor. Son yıllarda Rusya’ya uygulanan bir takım ambargolardan bunu görebiliriz.

        Bu dönemde ABD’nin en istemediği ne olabilir?

        Türkiye ile Rusya’nın işbirliği yapması, güçlerinin birleştirmesi…

        Türkiye-Rusya yakınlaşmasına, Batı’lıların her sabah kâbuslu rüyalarla gözlerini açtıklarından emin olabilirsiniz.

        Peki, bu durumda Amerika ve Avrupa’nın en çok istediği ne olabilir? Elbette, Türk- Rus yakınlaşmasının dinamitlenmesi, Türkiye’nin diz çökerek Amerika’nın kucağına oturması.

        Şunu bilin ki, FETÖ Terör Örgütünün Türkiye düşmanlığı son sürat devam ediyor. Bir takım internet siteleri marifetiyle kara propaganda faaliyetlerine devam ediyorlar. Saf Anadolu insanına; “15 Temmuz darbesini Ruslar tezgâhladı, cuntacı askerler yaptı” hikâyeleri anlatıyorlar.

        Yapılan propaganda da Amerika’ya kesinlikle toz kondurmuyorlar ancak Rusya düşmanlığını körüklüyorlar.

        Aslında bu durum bir kere daha, 15 Temmuz’un arkasında Amerika’nın olduğunu teyit eder mahiyettedir.

        Bir de sürekli olarak, “darbeyi yapanların Allah belasını versin” propagandası ile talimatların Pansilvanya’dan geldiğini de doğruluyorlar.

        Bir başka husus da, FETÖ Terör Örgütü ile bağlantısı olmayan, belki de çok az sayıda insanın mağdur edilmesi çok fazla kullanılıyor.

        Silahlı Kuvvetler, Emniyet, MİT ve Yargı’daki önemli mevkilerdeki insanlar hususunda en ufak şüpheli durum dahi değerlendirilmelidir. Devletin ve Milletin bekası için bu durum önemli ve gereklidir. Ancak; başta öğrenciler olmak üzere diğer kesimlerde biraz daha esnek olunması huzur açısından ve hainlerin bunu düşmanca kullanmasını önlemek bakımından elzemdir.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları