Tahir Erdem

AK Parti milliyetçi 2 bakan peşinde

Tahir Erdem

  • 2716

Devlet Bahçeli’nin’’Partimizin içerisinde davasını satacak insan yoktur’’ sözlerine rağmen AK Parti'nin bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş, MHP içinde infiale sebep olurken, AK Parti cephesinde de büyük kazanım olarak görülüyor.

Başkent kulislerinde, Tuğrul Türkeş’in 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi seçiminden hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gizli görüşme yaptığı ve bakanlık teklifini kabul etmesinin bu görüşmenin sonucu olduğu belirtiliyor.

AK Parti’nin tek başına iktidarı hedeflediği 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde MHP oylarına oynayacağı, bunun içinde kapalı kapılar ardında birçok görüşme gerçekleştirdiği, MHP milletvekillleri tarafından reddedilen 2 bakanlığın da yine mliyetçi camia tarafından tanınan iki isme teklif edileceği gelen bilgiler arasında.

AK Parti, son genel seçim oranlarına göre tek başına iktidara gelmesi için gereken % 3'lük oyun bir kısmını MHP’den alma hesapları yapıyor. Halen MHP’de aktif olarak siyaset yapmayan isimler ile Büyük Birlik Partisi çatısı altında görünen ve tabanda karşılığı olan bazı isimlere de müsteşarlık verilerek milliyetçi camianın gönlü alınmaya çalışılacak.

Yazarın Diğer Yazıları