Ufuk Turhan

Ahmet Necdet Sezer ve içeride suçsuz yatan 600 çocuk!

Ufuk Turhan

  • 3078

28 Şubat darbesinin üzerinden on sekiz yıl geçti. Bu süreçte darbeyle pratik olarak hesaplaşan tek bir isim vardı o da 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer!

O karanlık günlerde askerlerin emriyle öbek öbek toplatılıp içeriye tıkılan, işkenceden geçirilen bütün solcuları affetti adam. Yetkisini kullandı.

Delikanlı ve insanca bir tutumdu bu.

600 ÇOCUK HALA İÇERİDE

Sonra 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül göreve geldiler. Kendisi görevde olduğu süre içerisinde birkaç sol davadan yatan mahkumu hastalıklarından dolayı affetti yetkilerini kullanarak. İnsanca bir tutumdu. Güzeldi, hoştu da bir şeyler hala eksikti.

Aradan geçen bunca yıl sonra  altı yüz küsür çocuk hala içeride ama hangi suçundan dolayı içeride bilen yok.

Ergenekon, Balyoz davalarında falan yeri gögü inleten laik, kemalist, solcu, liberal yazarlar 28 Şubat'ta cunta tarafından alıkonulan bu gençler hakkında bir tek laf etti mi? Bırakın o kesimi İslamcı kesimden kaç kişi itiraz etti bu alçakça alıkoymaya ve tutsaklığa? 

Bu gençler 20 yıl önce sizi ve aklının nerde olduğu belli olmayan, adına İslami denen grupları Paralel Yapı'ya karşı uyardığı için mi içerideler? Suçları ne? Kaç askeri,kaç polisi, kaç sivili öldürdü bunlar? Cevabını iyi bildiğiniz sorular değil mi?

Bu günkü iktidar sahiplerine sesleniyorum: Bilmemezlikten gelip lüks otellerde yaptığınız ballı börekli toplantılardan sonra "maşallah inşallah" yapmayın bana.

EN BÜYÜK SUÇLARI 'BAŞÖRTÜSÜNE UZANAN ELLERİ KIRARIZ' PANKARTI AÇMAKTI

Ben yine de ilk ve son defa hatırlatayım size: 28 Şubat uğursuz darbesinin uşakları adına "İBDA-C  terör örgütü üyesi" dedikleri altıyüz küsur çocuğu birer birer evlerinden aldılar. Bu çocukların en büyük suçları sizin karılarınızın, kızlarınızın "başörtüsüne uzanan elleri kırarız" şeklinde açtıkları pankartlar ya da attıkları sloganlardı. Belki de onların da payı vardır bugün bindiginiz lüks Mercedeslerden verdiginiz mutlu aile tablolarında.. Ne dersiniz islamcı müteahhit kardeşlerim?

18 YIL ÖNCE BİRÇOĞUNUZ KAVGADAN KAÇIP EVLERİNİZDE TİTRERKEN...

 18 yıl önce belki bir çoğunuz kavgadan kaçmıs evlerinizde titrerken bu çocuklar meydanlardaydı, tatlı su balıkları! 

O dönemki Türk polisinin yüz karaları bununla da kalmadılar  adına komünist, sosyalist şu bu örgütü ismini verdikleri bin yüz elliye yakın insani topladılar evlerinden, kimi 14 yaşında kimi 15 kimi 20 yaşında.

 

DARBE UŞAKLARI 14-15 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA İŞKENCE YAPTI

Bu çocuklara darbe uşakları polisleri tarafından ağır  işkenceler uygulandı. İşkence nedir bilirmisiniz siz? Allah kimseyi terbiye etmesin işkenceyle.. Reis sen bilmezsin. Muhsin Başkanım bilirdi! Bu çocuklara adını duyup duymadığınız işkencelerin  ardından zorla fezlekeler imzalattırıldı. Fezlekeleri birer birer imzaladılar. O işkenceleri sen görsen sen de imzalardın be reis. Bir kısmının annesi, kız kardeşi emniyete getirildi at hırsızları tarafindan... "tecavüz ederiz  kız kardeşinize, imzalayın" igrenç cümlesini duyup da kim imzalamaz ki!!!  Hangi 28 Şubatla hesaplaştık biz? Ne hesabı?

Ahmet Necdet Sezer, 28 şubat'a en buyuk tavrı kuru sözlerle falan degil yaptıkları ile pratik ile gösteren Cumhurbaşkanı... Sezer, davasına delikanlıca bağlı. Çünkü darbe döneminde içeri atılan bütün solcuları bir şekilde yetkisini kullanarak affetti.

SUÇLARI HOCAEFENDİYE 'FETULLAH' DİYE HİTAP ETMELERİ Mİ?

11. Cumhurbaskanı Abdullah Gül bu mağdur ve mazlum insanları hatırlamadı bile.

Peki on sekiz yıldır hala tutsak olan çocukların suçu islamcı olmaları mı?

Demokratik hak olan gösterilere yanlış zamanda katılmaları mı? Hocaefendiye "Fetullah" diye hitap etmeler imi?  Haklarında oluşan şüphe yüzünden, kanıt-delil olmadan gösteriye kim katıldıysa  getir, önce işkenceden geçir.

Argumanların da şöyle olsun: "Hocaefendimize saygısızlık ettin", Filistin askısı!

 "Ulu öndere küfrettin", 240 V elektrik... Yanında da eşantiyon, soğuk su; zatürree ol da geber!

"Başörtüsüne uzanan eller kırılır dedin, bunu derken de şiddet dili kullandın", falaka! 

Sonra da bas cezayı ağırlaştırılmış müebbet ve bitti öyle mi?

Var mıdır içlerinden suça bulaşmış olanlar belkide vardır bilmiyorum. Varsa ispat et delilleri getir cezası neyse ver. Ancak şunu çok iyi biliyorum yüzde doksan sekizi bu gençlerin başörtüsü eylemlerine katıldıkları ve fazla heyecanlı oldukları için ağırlaştırılmış müebbet aldılar, şaka değil bu.  

SEZER KADAR OLAMIYORSUNUZ!

 Ondört yıldır iktidardasınız. 28 Şubat'la hesaplaştığınızı iddia ediyorsunuz. Ahmet Necdet Sezer kadar olamıyorsunuz! Ya samimi değilsiniz, ya da etrafınızı saran danışmanlar ordusundan dışarıya kafa uzatamıyor, cam kafeslerde yaşıyorsunuz.

  Birçok garibanın annesi babası içerideyken göçtü gitti bu dünyadan çocuğu olanların bebeleri 18 yaşına bastı.

Tecavüzcüler, katiller, hırsızlar aflarla serbest  bırakıldı ama bu çocuklar hala içeride öylemi? Ahmet Necdet Sezer sol fraksiyondan olan birçok mahkumu affederek gereğini yaptı. Kendi içerisinde tutarlı davrandı. Darbeyle hesaplaştık demeniz için sağ-sol, orta yol ayrımiıyapmadan tüm darbe dönemi siyasi dosyaları  yeniden açmanız gerek. Öyle hasta affıyla falan da olmaz bu işler. Açarsınız siyasi dosyaları, olur biter! Çok mu zor?

Bugün Amerika'da bile adli hatalardan dolayı içeride olan mahkumlar, dosyaları açılıp serbest bırakılıyorlar. Bazıları 20 yıldır bazıları 25 yıldır suçsuz yere yatıyor. Burnundan kıl aldırmayan Amerikan hükümeti dahi bunu yaparken siz nasıl darbe mahkemesinin yargıladığı bu çocukları böyle öksüz bırakırsınız? Gönlünüz nasıl elveriyor? Nasıl yatıyorsunuz geceleri yataklarınızda? 

Sevgili İslamcı kardeşlerim ve sevgili halk devriminin falan edebiyatını yapan entel dantellerim! Hatta demokrasi felan diyen sevgili liberal kemalist solcu-sağcı köşe yazarlarım. İşkembenizi her gece doldurup yatarken bu adına İBDACI, komunist, sosyalist denen çocukların aileleri yiyecek ekmek bulamıyor . İçeride sebepsiz çürüyor insanlar.

Yazarın Diğer Yazıları