Ufuk Turhan

Batı eziği

Ufuk Turhan

  • 2119

Klasik bir parçalama yeme yutma hikayesi degil bu, inanın değil iki gözüm!! 

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra tutulan çetelenin son çentikleri atılıyor. 

Memleketin ana problemi dünya jeopolitigini, dış politikayı, güvenlik politikalarını analiz edecek beyinlerin bugüne kadar yetişmemiş olması.  

Türkiye'de takım çalışması nedir, nasıl yapılır kimsenin bir fikrinin olmaması. 

"Mallıktan" bahsetmiştik ya geçen hafta, dünyanın mal akademisyenlerinden. Maalesef memleketimizde bu mallığın tarifi bile mallık sınırları içerisine girer.Tarifi imkansız bir şeyi tarif etmeye kalkarsanız komik duruma düşersiniz zira. 

Bu "mallara" güvenlik uzmanı diye ortada dolaşan ezikler de dahil. Batı eziği ve kendini istihbarat -güvenlik uzmanı diye ifade eden güruh, terörle mücadeleyi; kökünü kazıma, öldürme, sokağa çıkma yasağı ilan etme sanıyor. Güvenlik uzmanı danışma kadrosu aklı nerden alıyor peki? Aklı aldıkları yer yankiler. ABD denen global  çetenin değnekçi devleti sözde güvenlik uzmanı danışmanlara bir akıl, PKK denen katiller sürüsüne iki akıl veriyor. Sonra da sahipsiz halk arada eziliyor, zulme uğruyor. Sırtlarını dayıyacakları bir dostları, bir dayanakları yok Allah'tan başka. 

Göz göre göre dalga geçiyor adamlar sizle! Neden bu kadar meraklısınız kendinizle kafa buldurmaya? Resmen PKK ile elele kolkola girmiş ülkeyi bölüyorsunuz.  

Bölücübaşısınız! 

Siyah takım elbise giyip kravat takmakla, güneş gözlükleri ile dolaşıp saça başa jöle sürmekle adam olunmuyor, güvenlik ve enerji uzmanı hiç mi hiç olunmuyor. 

 Bakın bugüne kadar yalakalık yaparak işi götürdünüz tamam anlıyorum sizi. Yankilerden aldığınız vaadlerde sağlam onu da anlıyorum. 

Ayaklarınızdan sallandırıldığınız zamanda Akif'in dizeleriyle, "Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna Ya Rabb ne güneşler batıyor" dizelerini hatırlamanızı tavsiye ederim size. Vurulup tertemiz anlından uzanmış yatan coçukların kanı ellerinizde çünkü!

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji Bakanı Berat Albayrak.... Oyunu görün ve bozun!

Yazarın Diğer Yazıları