Ufuk Turhan

Dirsek çıkarmak

Ufuk Turhan

  • 1897

40 yildir süren bir Arzi Mevud hedefi çelik olsa paslanır gider toprak olur 40 binin üzerinde insan toprakta. Her bir insani yanyana dizsen  68 kilometre uzunlugunda mezar ediyor. Bunlarin geri kalan ailelerini çocuklari sakat kalanlari hayati allak bullak olanlari saymiyorum bile. Suriyede, Irakta olen insanlarin cetelesini artik insanlik bile tutmuyor milyonlarla ifade ediliyor.Adina IŞİD denen katliam cetelerinin kestigi kellelerin hesabi bile yapilmiyor Avrupaya gecmek isteyen denizlerde yokolup giden göcmenler insandan bile sayilmiyor artik.

Peki neden?

Bundan 3 kusur bin yil once gonderildigi soylenen bir kitabin icerisinde vaadedilmis kucucuk bir cumle Gaz ve Petrolle birlesince ortaya cikan dehsetin adi Arzi Mevud  yani vaadedilmis topraklar.. 

Bu yolda  kume kume duzulen cesetler cehennem vadisine toplanmis insan cesetleri.

Arzi mevud konusuna fazla girmeye niyetim yok zira adina Ortadogu denen bu cografyada bize teolojik bir cikis yolu degil pratik bir cikis lazim.Teolojik acilimlari yapmak isteyen zaten hergun bikmadan usanmadan kani kanla sulayarak fazlasiyla yapiyor bu acilimlari.

Bize gerekli olan elinde petrolu dogalgazı bulunduran ayni anda Dogu Akdeniz havzasinda dogalgaz yataklarini ele gecirmek icin milyonlarca insanı gözunu kırpmadan boğazlayan vahset surusune Dirsek cikartacak bir atraksiyon. Dogalgaz ve Petrolu çöpe cevirecek dunyanin tum yoksul koylerine yayilacak yeni bir enerji kaynagi.  Gaz ve Petrolle dunyayi manipule edip somuren bunun icinde elinde silah ozgurluk adına savaştığını  sananları eliminize edecek şey.

Bunu gerceklestirmek mümkünmü peki?

Evet bunu gerkeklestirmek mümkün önümüzdeki hafta bu konu üzerinde durmak isterim.

Yazarın Diğer Yazıları