Ufuk Turhan

Hayal mahsulü bir hikaye

Ufuk Turhan

  • 1760

329 adet koloniden oluşan uzaylıların çok ileri teknolojileri ile dünyaya gizlice indiklerini düşünelim bir an için.

Bu yaratıkların tek amaçları dünyadaki kaynakları sömürmek, özellikle de altın onlar için çok önemli çünkü gezegenlerinin atmosferini ancak altın partükülleri ile onarmaları mümkün.

Ellerindeki çok özel teknolojilerinde yardımıyla sadece amaçlarına odaklanmış bir sistem kurmaları gerekiyor. Sözkonusu sistemin tek amacı dünyadaki altınları ele geçirip gezegenlerine yollamak.

Bezelye beyinli ve hayvanımsı bir zekaya sahip insan denen yaratık bugüne kadar gördükleri diger gezegenlerde yaşayan her türlü mahlukattan daha vahşi, hatta daha aşşağılık uzaylıların gözünde. Birbirlerini öldürmeye ve biri diğerinin üzerinde hakimiyet kurmaya pek de meyilli insanoğlundan binlerce işbirlikçi de buluyorlar.

Ekonomik sistemin yegane kaynağının adını koyuyor uzaylılar "PARA"  bu aracı ve ilizyonu insana tanıtıyorlar çeşitli yollardan. Tahmin ettikleri gibi gidiyor her şey, insan parayı çok seviyor. Elindeki yiyecegini getiriyor para alıyor karşılığında .Evindeki gümüşü, altını getiriyor yine parayla değiştiriyor.

Hikaye bu ya parayı basacak tüm merkez bankalarınıda uzaylılar kuruyor. Güzelce basıp, basıp veriyorlar kağıtları kuş beyinli insanlara, karşılığında altın alıyorlar, maden alıyorlar, kendi gezegenleri için hayati  öneme sahip mineraller de ellerine geçiyor. Bi de bu insanı enerji ile tanıştırıyorlar ancak enerji kaynaklarını da kağıtla garantiye alarak yapıyorlar bunları.

Düzenleri devam etsin diye savaş çıkartıyorlar, çeteler kuruyor, insanların arasına kin ve nefret tohumları saçıyorlar. Dünyayı ülkelere, kabilelere, ırklara bölüyorlar. Öldürene, tecavüz edene, köle tüccarlarına ,silah satıcılarına daha çok para basıyorlar ki işlerini yapsınlar.Sonra da bir köşeye çekilip insan denen bu yaratığa bakıp g.. ile gülüyorlar.

 Şimdi dünyaya dönelim yukarıdaki fiilleri yapan uzaylıları suçüstü yakalasa insanoğlu ne yapardı  sizce?  Çok şiddetli bir özgürlük savaşı başlamaz mıydı? "Kaynaklarımızı sömüremezsiniz. Çoluk çocuk  demeden öldürüyorsunuz, cehennemin dibine yollayacağız sizi" denmez miydi? Bu uzaylıların insan işbirlikçileri kazıklara oturtulmaz mıydı sizce?

Eee be hemşerim bunların bin beterini adına "İnsan" denen 329 aile yapıyor her Allahın  günü yeryüzünde insan kardeşlerimize. Niye sesimiz çıkmıyor?

Yazarın Diğer Yazıları