Ufuk Turhan

Kağıt yenmez

Ufuk Turhan

  • 1629

Son pişmanlıgın fayda etmediği günlere doğru yürürken paranın ve tapunun yenmediğini hep birlikte öğreneceğiz. Fayda etmeyeceğini bile bile tekrar hatırlatıyorum ey halkım; kağıt yenmez. Koca binalarla gözleri kamaşmıs degerli insanlar inanın o binalar insandan değerli değiller.Bunu anlamamız için binaların altında kalmamız gerekmiyor.Biliyorum mesele kağıt değil onun getirdigi statü. Lütfen yakından bakın Suriyede kimin statüsü var?

   Değerli milletim uyanmanız için sizi kaç kere öpmek gerekiyor? Ayağa düsmemeniz için isterseniz ayaklarınıza kapanayım. Pembe dizilerle daldığınız hayallerden uyanma vaktiniz geldi artık. İçme sularınıza kimin nasıl karıştırdıgını bilemedigim lityum mu sizi bu hale getiren?Evet yanlış duymadınız antidepressant'ın ana maddesi lityum! Yoksa sizi bu kadar vurdumduymaz yapan bumu? Kim oynadı genlerinizle? Hangi gün karar verdiniz toplu intahar etmeye? İntahar etmenize birşey demiyorum keyfiniz bilir. İstediginizi yapın ancak çoluk çocuk perişan olacak ben ona yanıyorum.

    Paranın icat olunduğu o lanetli günden bu yana dünya üzerinde maddi değer olarak dönen en büyük miktar Doğu Akdeniz'de yatan doğalgaz .Böyle bir coğrafya rahat bırakılırmı sizce?" Herkes aklını başına alsın"şeklinde yapılan çağrılar boş çağrılardır arkadaşlar.Sonundaki sıfırların sayısı belli olmayan bu okyanusta genleri kölelige programlanmış hiç bir ulus yada devlet, hiçbir emperyalist güç dizginlenemez. Paranın icat edildigi bu toprakların barış yurduna döndürülmesinin tek bir yolu var paraya leş muamelesi yapacak bir irade. Paranın yenemeyecegini kavramış bir topluluk yalnız bölgeye degil dünyaya barışı sunan bir güç olacak. Zaten leş olan dogalğaz ve petrolü geldikleri yere cehennemin dibine göndermek elimizde.Gelin hep birlikte Toryuma ilk hareketi verelim reaksiyonu başlatalım. Bu düsündügümüzden çok daha kolay. Hiç  bir ülkenin teknolojisine teslim olmadan, nükleer bataklığına batmadan, çamura bulaşmadan. Yine kurun nükleer santrallerinizi yapın ticaretinizi fakat sizin olmayan teknolojinin sizin topraklarınızda bulunmasının hiç bir önemi olmadığınında farkına varın artık. Aslında bizim coğrafya olarak dünyaya bir borcumuz var İnsanlığa  dolayısıyla kendimize para denen kanlı uyuşturucuyu biz "hediye" ettik.Bakın Sümerlere onların insanı köle haline getiren seçilmis yüce topluluğu Annunaki'lere. Seçilmis kandan gelenlerin insanlık tarihini nasıl kana buladığına göz atın. Üç yüz küsur secilmis ailenin dünya egemen devletlerini adeta değnekçi gibi kullandığını anlamadan hiç bir şeyi anlıyamayız. Aslında birbirine zıt gibi görünen güçlerin aslında bir vucudun parçaları olduğunu öğrenmeyen, kavrayamayan bir çift göz kalmamalı bu dünyada. Altı küsur bin yıl önce kurulan bu karanlık düzen zaman zaman kimler tarafından sarsıntıya uğratıldı. Hiç düsündükmü? Aslında kuşatılmışlık duygusuyla çevrelenen bu düzeni bir hamle ile yerlebir etmek düşündügümüzden çok ama çok daha kolay. Bu cevabı belli olan bir sınav. Bakın sorulmuş soruya bugün için verilecek tek bir cevap var Toryum. Kağıt onümüzde Türkçe altı harf İngilizce yedi harf. Yazmayı başaramadığımız taktirde aklınıza getirdiğiniz ve uğrunda herseyi feda edebileceğiniz tüm değerleri sıfırlamaya hazır olun!

Yazarın Diğer Yazıları