Ufuk Turhan

Rezerv ve kan

Ufuk Turhan

  • 1996

Çok kirli bir savaş bu, çok alçakca. Bu aşşağılık savaşın tek bir sebebi var petrol ve doğalgaz yataklarını ele geçirmek ,ele geçen yerlerinde kontrolünü devam ettirmek. Kural yok ,sınır yok. Her gün binlerce insan gözlerimizin önünde boğazlanıyor adına müslüman denen  coğrafyada oluyor bunlar.Sonra gün geliyor global çete kendi arasında hesaplaşıyor (Pariste olduğu gibi) fatura yine müslümanlara çıkarılıyor.

 Ortadoğudaki toplam tahmini petrol rezervi 478 milyar varil. Bir de üzerine Doğu Akdeniz kıta sahanlığındaki milyarlarca metreküplük doğalgazı ekleyin. Bu coğrafyayı lanetli bir  cehenneme dönüstürüyor. Bu arada İsrailin adını duyanınız varmı? Dünya kamaoyu terör felan uğrasırken arada malı götüren yine İsrail 4 tane doğalgaz platformunu Doğu Akdeniz'e kurdu bile..

Haberlere bakıyorum

"Fransa eylül ayından bu yana DAEŞ'in Suriye'deki hedeflerini bombalıyor. Suriye'de DAEŞ'in eğitim kamplarını vuran Fransa, geçen hafta terör örgütünün kontrol altında tuttuğu petrol depolarını vurmuştu" diyor.

   Örgütün kontrolü altındki ana petrol depolarını geçen hafta kimse vurmadı .Basına sızdırılan bu haberde çarpırtma var.Ana petrol depoları yeni vuruldu ISID in .Paris saldırılarından hemen sonra vuruldu. Peki çok değerli müttefik ülkeler aklınız daha önce neredeydi?  Örgütün en büyük gelir kaynağı olan bu depolama tanklarını 3 yıldır niye vurmuyordunuz? Madem bu terör örgütünü bitirmek niyetiniz, finans kaynaklarını baştan neden kurutmadınız. Neden bu örgüte cephane satıyor silah tüccarlarınız? Kontrolmü edemiyorsunuz eli kanlı tüccarlarınızı? Rakkanın her yerindeki cephaneliklerde patlıcan mı depoluyor örgüt üyeleri ?Cephaneliklerini neden vurmuyorsunuz?Oynadığınız kirli oyunda sivil asker gözetmeden insanlara  acımadığınızı görüyorum çünkü hayvan bile degilsiniz.Çünkü tavşana kaç,tazıya tut derken kanına girdiginiz insanların ruhları sizin sonunuz olacak.

Hiç bir ayrım yapmadan Global Çetenin başta Ankara, Irak, Suriye, Ürdün ,Lüblan Kenya, Somali, 'Pakistan,Afganistan, Libyada işledigi işlettigi cinayetlerde toprağa düşmüş insanlara Amerika, Paris hatta Bolivya, Peru ,Brezilya, Venezüella da eklenmis bulunuyor. Bu çete adına ISID dedikleri katiller sürüsünü kullanmıyor sadece dünyadaki bütün terör örgütlerinin babaları bunlar.

  Dönüp dolaşıp yine enerjiye geliyoruz !! Dünyanın barıştan yana olan sivil halkı bu vahşetten rahatsız ancak gerçekleri göremeyecek kadar bilgi kirliligi ve  yanlış yönlendirmelerin kurbanı. İp puştun elinde. Görsel yazılı sosyal medya enerji kaynakları sağlık teknoloji hepsi ellerinde. Burdan vatanını , insanlığı, onurunu, ırzını ve namusunu gerçekten önemseyen herkese sesleniyorum .Yeni enerji kaynakları üzerine yoğunlaşın. Petrol, doğalgaz aramaktan bahsetmiyorum yepyeni bir enerji bunun zamanı geldi de geçiyor. 

Yazarın Diğer Yazıları