Ufuk Turhan

Son yüz yılın en büyük olayı

Ufuk Turhan

  • 1792

Küçük bir haber: "ABD petrol ihracaatını serbest bıraktı".

Bunda ne var değil mi?

Bıraktıysa bıraktı bize ne.

Size ne enerji bürokratları, stratejik danışmanlar kadrosu? Siz maaşınızı alıp yatın aşağı, size ne?

 

Gözümüzün önünde olanları göremeyecek kadar kör olmanız beni ilgilendirmez ancak yönetim kurulu üyeliklerinden her ay yüzbinlerce lirayı utanmadan cebinize indirip kıçınızın üzerinde oturmanız beni ilgilendirir.

 

Liyakatsiz olmanız da beni ilgilendiriyor. Çünkü önümüzdeki 35 yıl içerisinde petrol ve doğal gazı devreden çıkaracak hamleler için çoktan düğmeye basıldı, siz ise lüks ofislerde evcilik oynuyorsunuz.

 

Zaten Libya ve Irak işgal edilmişti.  Doğu  Akdeniz'deki doğalgazı da rahatlıkla çıkarıp dağıtmak için ise Suriye kana boğuldu.

 

Şimdi dünyadaki petrol ve doğalgaz kaynaklarının tamamının tüketilme zamanı!

 

Damping zamanı!

 

Çok basit örnekle izah edeyim size, ilkokul 4. sınıf düzeyinde... Belki bu sayede kafanız basar devlet babanın maaşlı elemanları.

Bu şuna benziyor: Mağazanın elinde çok mal var. Sözkonusu malı tekel olduğu için kazık kazık satmış mağaza. Ancak şu an yeni parti mal yolda. Birkaç haftaya kadar gelecek.  (Bu parantezi sizin için açtım danışman kardeşlerim. Birkaç haftadan kastım otuz beş yıl). Malı eritmesi gereken mağaza indirime gidiyor. Kapış kapış satılsın bitsin ki yeni mal geldiği zaman yer açılsın. Bu kadar basit ve öz. Yeni mal yolda! ABD otuz beş yıl içerisindede dünyaya arz edecek.. Yalnız bir şartı olacak Petrol gibi oda global çetenin kontrolünde olacak.

 

Şimdi gelelim sadede... ABD yeni malı hazırlamış, yirmi yıldır kullanıyor. Avrupa yeni mal için hazırlık yapıyor. İklim Konferansları ardı ardına düzenleniyor bu konferansları düzenleyip küresel ısınma ağıtları yakanlar karşılıklı imzalar atıp havadaki karbon oranını azaltmaktan söz edenler küresel petrol üreticileri! Yani global çetenin üyeleri. Yani dünyayı zaten ısıtanların ta kendileri.

 

19. yüzyılı ittihatçılar heder etti , 20. yüzyılı Kemalistler.

 

Siz yalaka ve liyakatsiz danışmanlar sayesinde ise 21. yüzyıl kaçmak üzere!

 

Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan ümitliyim.

Uyuyan Türkiye'yi ve bürokrasiyi uyandırmalı... 

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları