Ufuk Turhan

Tek kutuplu dünya

Ufuk Turhan

  • 1826

Ortalama bir diplomata ya da dış ilişkiler uzmanına sorsanız öteden beri yani Birinci Dünya Savaşı'ndan bu yana dünya birkaç kutuplu bir dünyadır. Özellikle II. Dünya Savaşı'ndan sonra dünya iki kutupludur. Amerika öncülüğündeki  Batı, NATO ve yan kurumları Rusya öncülüğündeki Varşova Paktı ve Komünist Doğu Bloku ülkeleri . 
 
 Bu algının oluşması için az çalışılmadı. Yaramaz ülkeleri kontrol altında tutmak için çok elverişli bir yoldu bu. Komünistler seni yer, yanaş NATO'ya. Seni yiyecek olan komünist de NATO da aynı güçler tarafından yönetiliyor. Uyanma vakti gelmedi mi artık?
 
DELİL Mİ DEDİNİZ?
 
Bu yazdığım şeylere komplo teorisi diyen ancak kendileri zavallılıklarının farkında bile olmayan  danışmanlar benden delil istiyorlar, al sana delil. Gazporm 40 yıldır Avrupa ülkelerine doğal gaz satıyor, 1975'ten bu yana!  Kaç yılında yıkıldı Doğu Bloku? 
 
ITER (Uluslararası Termonükleer Deneysel Reaktörü) kaç ülkenin katılımı ile kuruldu? CERN'den sonra dünyanın en büyük ikinci projesi en önemli üyeleride USA ile Rusya! 
 
Doğu ve Batı bloku ülkeleri arasında  bilim, teknoloji, ticaret tam hız devam etmiş, hala da devam etmekte. Kötü polis-iyi polisi oynaya oynaya dünyayı sömüren güçlerin ortaya çıkan küçük pürüzleri temizleme yöntemi ise savaş, kan, entrika, terör örgütleri. IŞİD ise bunların en sonuncusu. 
 
SON HEDEF TÜRKİYE 
 
Büyük resmi görerek dünyaya bakarsanız kafanızda oluşan soru işaretlerinin tümü cevap bulacak ve taşlar yerli yerine oturacaktır. Ülkemizin Rusya ile olan ilişkilerine bu gözle bakmakta da yarar var. ABD, İncirlik'e yerleşti. Diyarbakır'a da yeni üs kurdu. Fransa ve Almanya da ülkemize yerleşmek için yetkiyi aldı alacak.  
   
Tamam da ülke topraklarını el aleme babanızın malı gibi kullandırma yetkisini nereden alıyorsunuz siz? Bize yani halka sordunuz mu? Emperyal Çete'nin başlattığı bu savaşta bedeli neden Türkiye halkı ödüyor? 4 milyon Suriyeli bu topraklarda ama Avrupa'ya geçmemeleri için 3 milyar avro rüşveti kabul etmek en hafif tabir ile ahlaksızlıktır! Vatan topraklarını başka ülkenin postallarına açma ise en hafif tabiri ile nedir, ona da halk cevap verir günü gelince...

 

Yazarın Diğer Yazıları