Ufuk Turhan

Yeni Enerji Bakanı'na

Ufuk Turhan

  • 2391

Güncel mevzuları yazmak hiç içimden gelmiyor çünkü olanları konuşmak topu taca atmak gibi geliyor bana. Ancak sürekli papağan gibi tekrarlamak zorunda kaldığım mevzuyla alakalı olduğu için yazmak zorundayım .

Hava sahamıza giren Rus uçağını yapmamız gerekeni yaparak önce uyardık, sonra da indirdik.Tamam buraya kadar sorun yok. Bundan sonrasında ise sorun var. Rusya gibi bir diktatör ve görüntüde tek adamın yönettiği bir ülkede size karşı yapılacak birkaç hamleye hazırlığınız var mı örneğin? Rusya'ya ve onun müttefiki İran'a bağımlı kalmadan  enerji ihtiyacımızı yüzde yüz karşılıyabiliyor muyuz? Neden bağımsız bir enerji politikası gütmeye başlamıyoruz artık? Yarın öbür gün size gaz maz yok denirse var mı bir planımız?

 

Soru cevap ve öneri

 

Size çok kısa şekilde bir soru sormak istiyorum bugün birkaç cevap da ekleyerek.

Soru: Petrol ve doğalgaz bütün dünyada tüm ülkelerin sınırları içerisinde bolca bulunsaydı dünya bu kadar kolay sömürülür, bu kadar insan ölür, ülkemizde'ki terör 40 bin insan'ın canını alabilir miydi? Suriye bu hale gelir, insanlar bu acıları çekmek zorunda kalırmıydı?

 

Cevap: Kesinlikle hayır!! Milyon kere hayır!!!

Öneri: Petrol ve doğalgazın yerini dolduracak mini toryum santrallerini bir an önce hayata geçirelim ve beş yıl içerisinde enerji bağımsızlığımızı ilan edelim. Jeneratörün girmediği bir kasaba bile bırakmayalım. Bundan önceki üç yazımda da bunun nasıl olabileceğini detayları ile izah etmiştim .

Bu hamleden sonra jenaratörleri bütün dünyaya yayalım. Dünyanın her köşesine ihraç edelim. Üretim bantlarını onlarca ülkede kuralım. Sonra yapacağınız tek şey var. Kenara çekilip savaşların, açlığın ve kanın nasıl son bulduğunu izleyeceksiniz. Yalnız memleketimizde değil tüm dünyada vahşetin bittiğine gözlerinizle şahit olacaksınız. "Terör nasıl bıçak gibi kesildi" diye düşünecek ve tek hayıflandığınız şey "bunu daha önce neden gerçekleştiremedik" olacak.

  Bunu başarmak elimizde. Beni çıldırtan şeyde aslında bu. Herşey hazır un hazır, şeker hazır ancak helvayı yapacak bir irade lazım.

Un ve şekerin olduğunu duyurmak bile başlıbaşına bir sorun. Sorun çünkü kalın duvarlar ardındaki insanlara olayı ulaştırmak başlıbaşına mucize. Aslında bugün emperyal güçlerin en büyük silahıda bu...

Bilgi kirliliği ile liderleri kendi iradeleri dışında satılık danışman orduları ile kuşatmak. Burdan yeni Enerji Bakanı Berat Albayrak'a çok acil bir çagrıda bulunuyorum konu üzerinde çalışmaya başlayın ülkemizin varoluşu buna bağlı çünkü!

 

 

Yazarın Diğer Yazıları