Varol Yüksel

FETÖ DARBESİNİN AYAK SESLERİNİN ANALİZİ (1)

Varol Yüksel

  • 2361

FETÖ DARBESİNİN AYAK SESLERİNİN ANALİZİ (1)

Prof. Dr. Osman ÖZSOY’un; 14 Haziran 2016 tarihinde kayda alınan,  FETÖ'nün kontrolünde bulunan ve internet üzerinden yayın yapan bir kanalda ÖZGÜRLÜK ZAMANI isimli bir programdaki konuşmasını 01 Ağustos 2016 tarihinde hayretler içinde izledim.

Dikkatli bir nazarla izlendiğinde bu programda FETÖ mensuplarına ve kamuoyuna; birçok şifrenin gizlenerek nasıl ulaştırıldığını, hadiselerin nasıl ustalıkla ters yüz edildiğini ve mensuplarına nasıl umut tacirliği yapılarak ayakta tutulmaya çalışıldığını adeta yaklaşan bir darbenin ayak seslerinin işaretlerin nasıl mahirane verildiğinin tespiti ile alakalı görüş ve düşüncelerimin sizinle paylaşılması isteği bu yazının konusunu oluşturmaktadır.

İletişim ve siyaset bilimi dersleri konularında üniversitede dersler veren ÖZSOY ve karşısında yer alarak çanak sorularla programı yönlendirmeye çalışan sunucunun konuşmalarını, birkaç saatimi de alsa üşenmeden çözümlediğim halini ve hemen alt tarafında parantez içinde yazılan yorumlarımı sunuyorum. 

Prof. Dr. Osman ÖZSOY: “Bunun böyle gitmeyeceği aşikâr, eşim bana hep aynı şeyleri anlatıyorum diye kulağımı çekti, şimdi farklı şeyler söyleyeceğim diye bu ülkenin geleceği karanlık diyecek halimiz yok. Bu ülkenin geleceği inanılmaz aydınlık,  şu anda biraz daha dibe vuruyor,  bakın bu süreçleri bitirmek çok kolay, çok kolay bir şey bu. Bu süreç çok kısa bir zamanda Allah’ın izniyle sona erecek.

(“Bu ülkenin geleceğinin inanılmaz aydınlık” olacağı hususundaki görüşünüze aynen katılıyorum. Yalnız tek farkla, Türkiye’nin ufukları; vatanını ve milletini seven dinine bağlı insanlar için Allah’ın izni inayeti ile sizin gibi darbecilerden kurtulduktan sonra daha güçlü bir şekilde parlayacak.

“Bu süreç çok kısa bir zamanda Allah’ın izniyle sona erecek” ifadeleri ile FETÖ mensuplarına umut pompalamaya devam edilmekte ve bir darbenin ayak seslerinin işaretleri veriliyor. Sürecin çok kısa bir zamanda olacak olması ise; iyice köşeye sıkıştırılan ve adeta kaçacak delikleri kalmayanlara bir ümit ışığı uzatılmaya çalışmaktadır.)

Sunucu: “Siz bu süreçlerin sona ermesini tamamen, ilahi bir el tarafından sona erebileceğini mi düşünüyorsunuz, hiç beklenmedik bir şey mi var?”

Prof. Dr. Osman ÖZSOY: “Hayır her şeyi eviren çeviren Allah’tır. Hatim okurken şöyle yan tarafındaki meale baktığımda bir yaprak bile onun izinsiz yere düşmez diyor. Allah’ın bir yaprağı bile izinsiz yere düşmezken Türkiye izinsiz düşer mi ya.”

(Rabbimiz elbette, islamiyete asırlarca bayraktarlık yapmış, Müslüman ülkelere ağabeylik yapmış bu aziz milleti ayağa düşürmez, ınkıtaya uğratmaz. Diğer İslam ülkeleriyle beraber İttihad-ı İslamı gerçekleştirecek bu aziz millet dimdik ayakta durmaya devam edecektir. İttihad-ı İslamın tahakkuku için en büyük fitne odağı olduğu bugün tamamen aşikar olan FETÖ diye isimlendirilen yapı yere düşmeliydi ve düştü, rezil rüsvay olmalıydı ve oldu, elhamdülillah)

 

Yazarın Diğer Yazıları