Varol Yüksel

FETÖ DARBESİNİN AYAK SESLERİNİN ANALİZİ (2)

Varol Yüksel

  • 2102

FETÖ DARBESİNİN AYAK SESLERİNİN ANALİZİ (2)

Sunucu: Kader çizgisinde her şey bir sebepler dairesinde oluyor

Prof. Dr. Osman ÖZSOY: “Allah bu ülkeyi aydınlığa çıkaracak. Türkiye’ye bir şey olmaz. Ankara’daki manzara şu ben bir profesör olacağıma keşke bir albay olsaymışım mesela, bu süreçte daha fazla katkım olurdu.”

(“Allahın, bu ülkeyi aydınlığa çıkarılacağı” hususuna ben de aynen katılıyorum. Rabbim; bugünlerde FETÖ’nün kalkıştığı darbe kalkışmasını nasıl bertaraf edip bizi aydınlığa çıkardıysa, istikbalde de en güzel günlerin geleceğinin işaretlerini bize bildiriyor. Devletin her kademesindeki FETÖ mensupları tam olarak temizlendiği zaman aydınlığımız daha güçlü olacaktır inşallah.

“Ankara’da albay olmayı istemek” darbenin en güçlü işaretlerinden birisidir. Gayrımeşru bir şekilde oluşan kaotik ortamlarda yani darbe ortamlarda rütbe sahibi olmanın sağlayacağı menfaatlere kısa yoldan ulaşmayı hedefleyen bir yaklaşımın tezahürü olsa gerektir.

“Bu süreçte daha fazla katkım olurdu” demek suretiyle darbe sürecine girileceği açıkça ifade ediliyor. Yoksa bir akademisyenin durup dururken albay olmayı bu kadar candan istemesinin nasıl mantıki bir açıklaması olabilir ki? 

Sunucu: “ Nasıl katkınız olurdu?”

Prof. Dr. Osman ÖZSOY: “Söyledim bitti artık, geri dönmeyeceksin cümlelere. Bir albay olacaktım ben bu ülkeye daha fazla hizmet ederdim şuan tekrar ediyorum bakın güneydoğuda şehitler geliyor değil mi? 570'e yaklaştı galiba. Tekrar ediyorum bakın, mübalağa etmiyorum. Bu süreç bitti arkası toparlanacak. Suç üretmeye çalışıyorlar. Bunu da beceremediler. Allah'a şükür. İnsanlar duaların faydası oluyor bakın. Ayaklarını dolandırıyor Allah bu insanların. Mübarek ramazan ayında Erdoğan: “Ramazan ayında bu yapılır mı?" dedi. PKK’ya sesleniyor. PKK'nın insanları oruç mu tutuyorlar? 'Müslüman bunu yapar mı?' dedi. Pekâlâ, oruç tutan insanları sahurda alan kim? Bunu yapanlar Müslüman mı acaba?  PKK'lıları Müslüman sayıyor da oruca kalkanları Müslüman saymıyor mu?  Bu komedi gitmez bakın. Bu iş gitmez, gitmeyeceği % 100 de gideceğine nasıl inanıyorlar anlamıyorum. % 50 desteği falan iplemeyin. Ben siyaset bilimi profesörüyüm ya.”

(“Söyledim bitti artık, geri dönmeyeceksin cümlelere” sanki darbe kalkışmasının daha fazla açığa çıkmasına mani olmak için söylenmiştir.

“Bu süreç bitti arkası toparlanacak” demek suretiyle darbe ile sözüm ona toparlama sürecinin başlayacağına işaret ediyor.

FETÖ’nün kamuoyu tarafından bu kadar geç fark edilmesinin bence en büyük sebeplerinden birisi; çok usta bir stratejiyle örgüt halkın karşısına hep masum insanlarla çıkmıştır. FETÖ’nün dershanelerine giden veya okullarına kayıt yaptıran velilerine örgütün; büyük ölçüde saf, hadiselerin arka planının tam farkında olmayan, dinine hizmet ettiğini sanan, sevecen, güler yüzlü, tatlı dilli abi ve ablalarını çıkartmıştır. Özellikle de yurt dışında görev yapan öğretmenlerin nasıl büyük fedakarlıklarla ve komik ücretlerle çalıştıkları hususu nazarlara verilerek algı oluşturmaya çalışılıyordu.

Haylaz, yaramaz, vurdumduymaz, isyankar, ailesine itaat konusunda gevşek olan ve aslında ergenlik döneminin özelliklerini taşıyan bu gençlerle “abi” ve “abla”ların yakından ilgilenmesiyle tutum ve davranışlarında olumlu yönde gelişmeleri gören anne ve babalar; daha sonra gözaltına alınan başörtülü ablaların gerçek mahiyetini anlamakta güçlük çekeceklerdi.

“Bu komedi gitmez bakın” yani kısa bir zaman sonra darbe geliyor, düzen değişiyor demektir.

“ % 50 desteği falan iplemeyin. Ben siyaset bilimi profesörüyüm ya.” Sözüyle halkı aşağılamakta ve halkın milli iradesine sahip çıkmayacağını ifade etmektedir. Bu anlayışın; halkı cahil halk kitleleri olarak gören anlayıştan ne farkı vardır. Ben bu işleri sizden daha iyi bilirim, siz ne anlarsınız vb. sözüyle de kibir ve enaniyet emareleri de taşır)

 

Yazarın Diğer Yazıları