Varol Yüksel

FETÖ DARBESİNİN AYAK SESLERİNİN ANALİZİ (4)

Varol Yüksel

  • 1551

FETÖ DARBESİNİN AYAK SESLERİNİN ANALİZİ (4)

Sunucu : “Peki muhafazakârların bu hale gelmesi birinin sorumluluğu mu? Yoksa temelde zihinsel bir problem mi var?

Prof. Dr. Osman ÖZSOY: “Allah'a inanıyor zannediyorduk. Güce tapıyorlarmış  meğerse "iyyaken nağbudu ve iyyakenestain" Yani bunu insanlar adet yerine gelsin diye okumuyorlar değil mi? Adam hayvana namaz kıldırmaya kalkacağına, adam gibi işi özümsesin. Sen sadece sana taparım senden yardım dilerim diyor. İnsanlar işsiz kalırlarsa eğer aç kalacağız diye korkuyor. Ben de 2-3 senedir işsizim, hiç aç falan da değilim  Allah'a şükür.  Yok, canım öyle bir şey yok. Müslüman bildiğimiz insanların gerçekte haham olduğunu, haham bildiğimiz adamların gerçekte iyi bir Müslüman olduğunu, kameralar önünde namaz kılan insanların hayatları boyunca sakinken bir vakit bile namaz kılmadığını, neler görecek insanlar. Ahiret çok büyük sürprizlere gebe. Yani ben % 1’ini biliyorum, bu kadar heyecanlıyım. Ahiret herhalde çok şamatalı olur, tabi kendi telaşımız olmasa keşke.”

(“Allah'a inanıyor zannediyorduk. Güce tapıyorlarmış  meğerse” sözünün tam tersinin doğru olduğunu bu millet 15 Temmuz darbe kalkışmasında hakkalyakın mesabesinde öğrendi. FETÖ mensupları nasıl bir akıl tutulmasına düçar kalmışlar ki; dine hizmet ediyorum zannıyla, dinin hiçbir emrini yerine getirmedikleri gibi, kesinlikle men edilen haramları alenen işlemekte bir beis görmüyorlardı. Kimlerin hahamlara yakın olduğu ve “dinler arası diyalog” safsatasıyla papaya yaklaşarak; “ Muhammedün resuullah” demeyenlerin de cennete girebileceklerini söyleyenleri de yakınen gördü.

“Ahiret’te bizim için bir sürpriz olmayacak inşallah. Ne kadar kusurumuz, hatamız ve günahımız olsa da Allah’ımızın sonsuz rahmet ve mağfiretinden ümidimizi kesmiyoruz. Her daim ümidvarız. Allaha ve emirlerine alenen savaş açanların ve onca masum halkı kendi sapık din anlayışı etrafında toplayarak adeta onları birer mankurt haline çevirenlerin vay haline)

Bu yüzden; “ cennet ucuz değil, cehennem lüzumsuz değil,  yaşasın zalimleri için cehennem”  diyoruz ve ahiret te “kendi telaşımız olmasa keşke” sözünüze tam olarak katılıyoruz. Keşke sırat-ı müstakimden ayrılmasaydınız diyoruz…

Sunucu: “işte bütün bunlar önümüzdeki yakın geleceğe çok merak içinde olmamıza sebep oluyor.”

Prof. Dr. Osman ÖZSOY: “Ya insanlar çok rahat olsunlar, rehavette olmasınlar, ama rahat olsunlar. Allaha güvensinler.

(“FETÖ mensuplarına ısrarla ümit pompalamaya devam ediyor”)

Sunucu: “ Tevekkül tabi ki ama insanlar ne yapsınlar? Yatsın mı? Bırakalım her şeyi gelsinler üstümüze, ne yapıyorlarsa yapsınlar mı bize?”

Prof. Dr. Osman ÖZSOY: “Her şeyi televizyon ekranlarından söylemek zorunda değiliz. Herkesin her şeyi bilmesi gerekmiyor.”

(“Darbe yapacağız” diye açıkça söylemek yerine, ima yoluyla, kapalı halde söylenmiş şekli olarak anlamamız lazım) 

 

Yazarın Diğer Yazıları