Varol Yüksel

FETÖ DARBESİNİN AYAK SESLERİNİN ANALİZİ (5)

Varol Yüksel

  • 1592

FETÖ DARBESİNİN AYAK SESLERİNİN ANALİZİ (5)

Sunucu: “ Dua etsinler tamam”

Prof. Dr. Osman ÖZSOY: “ Dua herşeye bağlayan bir şey. Dua etsinler,  bu insanlık sahipsiz değil. Bu kadarını söyleyeyim. Çok güzel günler geliyor ya. Hizmet hareketindeki arkadaşları çok yoğun günler bekliyor. İnsanları ellerinden tutup tutup okullara getirecekler. Bir tane falso çıkmadı ya. Ben hepsine teşekkür ediyorum bakın herkes tarafından hizmet hareketine terörist yaftası vurulduğu zaman yakınındakine diyor ki sen hariç diyor. Herkes tanıdığı hizmet yakınına sen hariç diyor. Öteki zannediyor terörist. Hâlbuki ötekinin yanındakiler de ona sen hariç diyorlar. Son bir yılda yeni bir düzeye geçtik. Bütün dünya, Türkiye battı, algı Müslümanlık, itibar, imaj, evrensel hukuk, demokrasi ve siz hariç. Hizmet hareketi dünyada ve siz hariç moduna geçti. Hizmet hareketinin uluslararası piarını yapan Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Bu kadarını anlatamazdık. Ankara’daki imaja uzaklığınız nispetinde uluslararası marka değerimiz var şu anda.

Haram para kimseye yar olmaz bu paraların sefasını süremeyecekler, finalleri böyle olmasaydı diyorum. Millete moral olsun diye bir kelime fazla kullanmıyorum. Bildiklerimi söylemiyorum bile.

(“çok güzel günler geliyor” demek suretiyle mensuplarına ümit vermeye, kitleleri canlı ve diri tutmaya olan ihtiyaç sebebiyle söylenen sözlerdir bunlar.

“sözde hizmet hareketi mensuplarının asla falso yapmadıklarını ve onlara çok iş düşeceğini”  söylemek suretiyle moral ve motivasyon takviyesi yapmaya çalışmakta.

“Ankara’daki imaja uzaklığınız nispetinde uluslararası marka değerimiz var şu anda” sözü FETÖ’nün; milletin milli ve manevi değerlerinden ne denli uzak,” milli” ve “yerli” olma özelliğine ne kadar yabancı olduklarının ifadesidir. Uluslararası güç odaklarının ve üst aklın esaretinde ve kontrolünde olduklarının ispatıdır.

“finalleri böyle olmasaydı” diyorum sözü ile aslında kendi akıbetlerini tasvir etmektedir. Aziz milletimiz FETÖ’nün ustalıkla gizlenen gerçek yüzünü, sağlam itikadi dini ilimlerle teçhiz edilmeyen mankurtların nasıl insan katiline dönüşebileceğini, kendilerine emanet edilen silahları kendi halkına nasıl çevirip ateş edebileceklerini vb. hadiseleri yakınen gördü. FETÖ mensupları hakkında acaba? hata mı yapıyorum diyen hemen hemen kimse kalmadı. Sadece; kalpleri mühürlenmiş, kalpleri katılaşmış, akıl, fikir, iz’an ve vicdanını başkalarının cebine koyanlar istisna olarak kaldılar.

Bize de; “zarara kendi rızası ile girene merhamet ederek acınmaz ve onlar asla merhamete layık değillerdir” prensibi esasıyla hareket ederek halinize acımak kalır.

 

Yazarın Diğer Yazıları