YGS adaylarının imdadına nüfus müdürlükleri yetişti

Şanlıurfa'da YGS için mesai yapan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, yaklaşık 50 adaya yeni kimlik belgesi verdi.

  • 964

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) kimliği bulunmadığı gerekçesiyle alınmayan yaklaşık 50 aday,Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünden aldıkları yeni kimlik belgesiyle sınava alındı.

Sabah erken saatlerde sınava girecekleri okula gelen adayların bazıları kimlik belgelerini kaybettikleri ya da kimlik belgelerinde fotoğraf bulunmadıkları için sınava alınmadı.

Yetkililerin yönlendirmesiyle adaylar, sınav için mesai yapan nüfus müdürlüklerine gitti.

Haliliye İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü Müdürlüğüne gelen adaylar, burada kendilerini bekleyen görevlilere gerekli bilgileri vererek yeni kimlik belgesi almaya çalıştı. Nüfus Müdürlüğü görevliler de zamanla yarışan adayların işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayarak yaklaşık 50 adaya yeni kimlik belgesini teslim etti.

Yeni kimliklerine kavuşan adaylar, kendilerini bekleyen araçlarla sınav yerlerine giderek sınava girdi.

Şırnaklı 53 adaya yeni kimlik

ÖSYM, Şırnak'ta YGS'ye girecek öğrencilerin sınav merkezini güvenlik gerekçesiyle Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt olarak değiştirmesinin ardından bir çok öğrenci sınava Siirt'te girdi.

Üzerinde TC kimlik numarası yazan geçerli bir kimliği bulunmayan veya yanlarında getirmeyi unutan öğrenciler için Siirt İl Nüfus Müdürlüğünde cumartesi ve pazar günü de mesai yapıldı. Sınav salonlarına ehliyetle girmek isteyen 53 öğrenciye izin verilmeyince, öğrenciler nüfus müdürlüğüne başvurdu. İçişleri Bakanlığının "oluru" ile muhtar onayı aranmaksızın sınava giriş belgesi ibraz edenlere yeni kimlik verilerek, sınava girmeleri sağlandı.

İşlemlerini sınav saatine kadar tamamlamakta geciken bazı öğrenciler ise salonlara alınmadı.

Bakmadan Geçme