Yıldırım: Başkanlık sistemi mutlaka gelecek!

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz ifadelerini kullandı

  • 1532

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen, partisinin 109. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan'ın açıklamalarından satır başları;

"21-22 milyon vatandaşın önüne gidip onlardan destek isteyen cumhurbaşkanı 'Ben bir işe karışmam' diyebilir mi? Siyasette böyle bir şey var mı? Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa darbe anayasasıdır. Fiili durumla anayasanın şu anda birbiriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir. AK Parti'nin, AK Parti'ye gönül veren milyonların önündeki en önemli görev budur. Milletin yollarını aştık, tünellerle dağları geçtik, köprülerle vadileri birleştirdik, şimdi yeni anayasa ve sistemin yolunu açma zamanıdır."

"Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz." dedi.

İzmir Başbakan çıkarmadı açıklaması

Siyasetin ödevinin sorun çözmek olduğunun altını çizen Yıldırım, "Onun için yeni dönemde inşallah bürokrasi ile siyaseti, enerjilerini azaltan değil, enerjilerini birleştirerek çözüm üreten bir anlayışla çalıştıracağız." ifadelerini kullandı.

"Bir partinin sözcüsü diyor ki 'İzmir, başkan çıkarmadı. Başbakan seçilmedi de atandı.' falan diyor. Aslında İzmir, Başbakan çıkardı. Anamuhalefet Partisi Lideri kampanyada, 'İzmir Başbakan çıkaracak.' diye benim rakibimdi, dolaştı durdu. Ben İzmirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Onu mahcup etmediler. Ha niye İzmir beni başkan yapmadı? İzmirliler uzak görüşlü de onun için. Onun için de teşekkür ediyorum. Hala nelerle uğraşıyorlar."

"Operasyonlar kararlılıkla devam edecek"

"Bu terör grupları silahlarını gömerek, üzerine beton atarak, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bu ülkeyi terk edinceye kadar bu mücadele, bu operasyonlar kararlılıkla devam edecek."

"Yatırıma özel önem vereceğiz"

"65. Hükümet'in ön plana çıkacak en önemli özelliklerinden bir tanesi; üreten, yatırım yapan, iş, aş oluşturan bir hükümet olacağız. Yatırıma özel önem vereceğiz."

"Bu hükümetin önemli işlerinden biri de maliyetleri, masrafları azaltmak, orta ve uzun vadede gelirleri artırmak. Gereksiz kaynak kullanımının önüne geçeceğiz. Verimsiz yatırımlara değil, daha verimli yatırımlara öncelik vereceğiz. Kamu başta olmak üzere israfın önlenmesi için her türlü tedbiri alacağız." 

 

Bakmadan Geçme