'Anayasa' açıklamaları gündeme oturan Prof. Orhan Kavuncu'dan mesaj var

Haberplatosu'nun usta röportajcısı Mustafa Toygar'ın, Prof. Dr. Orhan Kavuncu ile anayasa değişikliği konusunda yaptığı mülakat büyük ses getirdi. Türkiye gündemine oturan röportajla ilgili Prof. Kavuncu zaruri bir açıklama yaptı

  • 5383

Türkiye, anayasasında bazı değişiklikler yaparak, “Parlamenter Sistemden”  “Başkanlık sistemine” geçmek istiyor. Elbette bu değişikliğe halk karar verecektir. Bu maksatla 16 Nisan’da refarandum yapılacak ve halka sorulacak.

Haber Platosu internet haber portalı olarak bir demokrasi platrofumu oluşturalım, vatandaşın bilinçli oy kullanmasına katkı sunalım dedik.Çok seviyeli ve tarafsızlık ilkesi dâhilinde ama Türkiye’mizin menfaatini esas alarak “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” olarak isimlendirilen “Başkanlık Sistemi”ne geçişin ne getirip, ne götüreceğinin esaslı bir şekilde tartışılmasını istedik.

İstedik ki; “Evet” diyecekler de “Hayır” diyecekler de bilerek oylarını kullansın. Bunun bir cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığını, sistem değişikliğinin oylandığını göstermek istedik.

Röportaj yaptığımız insanların Türkiye’nin; gerçek akil ve bilge insanları olmasına özen gösterdik. Prof.Dr. Orhan Kavuncu hayatını; vatan, millet, bayrak, devlet ve ezan sevdasına adamış, bu uğurda büyük hizmetlerde bulunmuş bir insan olduğunu tanıyanlar bilir. Orhan Hoca gibi insanlar bulunduğu kuruma ancak değer katarlar. Burada yapacağımız röportajların tamamı özel kimliklerini bağlıyor, kurumsal kimlikleri bizi çok ilgilendirmiyor.

Evet, Orhan Hocamızla yaptığımız röportaj Türkiye’nin gündemini etkiledi, birçok televizyon ve gazetede manşet oldu, haber ajansları kaynak göstererek servis yaptı. Tabii bu durum bazı çevreleri rahatsız etmiş olabilir, bu nedenle Orhan Hacamız bir açıklama yaptılar onu yayınlamak istiyorum.

(Mustafa TOYGAR – Haber Platosu)

 

ZARURİ AÇIKLAMA

Sevgili Mustafa TOYGAR sağ olsun haberplatosu.com için benimle yaptığı mülakatı, kendisi, anlaştığımız üzere deşifre edip yayınladı. ANKA haber ajansı ilgili web sitesinden benim açıklamalarımla ilgili bir haber yapmış, bazı medya kuruluşları da oradan alıntı yapmışlar. Mustafa Toygar’a, ANKA Haber ajansına ve bu medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum.

Haberplatosu.com ve ilgili medya kuruluşlarının haberlerini benim kurumsal kimliğimle ve hakkımda sitayişkâr ifadelerle verdiklerini müşahede ediyorum.

Ancak ben Anayasa Değişikliği ile ilgili referandumda hayır oyu vereceğimi ve gerekçelerini açıklarken, entelektüel bir hassasiyetin gereğini şahsen yerine getirmek kastıyla hareket ettim. Kurumsal kimliğimi kullanmak hiç aklıma gelmedi.

Bendeniz, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Başkanıyım. Saniyen kısa adı MUHSİYAD olan Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce ve Stratejik Araştırma Derneği Başkanıyım ve Büyük Birlik Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesiyim. Bu kurumları temsil ettiğim gibi bir düşünceyle değil, şahsen Orhan Kavuncu olarak hayır diyeceğimi ve gerekçelerini açıkladım. Düşünen, merak eden, tahkik eden, sorgulayan bir camianın mensubu olduğumu düşünerek bunu yaptığım gibi şimdi bu açıklamayı da aynı düşünceyle yapıyorum. Benim görüşlerim bana aittir, her hangi bir kuruluş adına açıklama yapma yetkisi almış değilim, almaya ihtiyaç duymuş da değilim.

Söz konusu medya kuruluşlarının benim açıklamalarımla ilgili haberlerinde hakkımda kullandıkları sitayişkâr sıfatlara gelince, teveccüh göstermişler. “BBP’nin ağır topu”, “Alperenlerin önemli ismi”, “milliyetçilerin önde gelen ismi” gibi övücü ifadeler için teşekkür ederim ama teeddüp ederim, ben kendimi hiç böyle görmedim, dolayısıyla tanımlamadım ve tanıtmadım. 

Saygıyla duyurulur.

 

Prof. Dr. Orhan KAVUNCU

 

BÜYÜK SES GETİREN RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZMuhsin Yazıcoğlu'nun dava arkadaşı Prof. Kavuncu 'başkanlık' için ne diyor?

 

 

Bakmadan Geçme