Iletişim Fakültesi Haberleri

Iletişim Fakültesi Haberleri

Televizyon habercisi olmak için gereken nitelikler nelerdir?

Televizyon habercisi olmak için gereken vasıfları derledik

Ekonomi haberleri ajansı nasıl kurulabilir?

Bir ekonomi haberleri ajansı kurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz

Gazeteci Kayhan Ünal vefat etti

Başkent basınının renkli isimlerinden gazeteci Kayhan Ünal genç yaşta hayata veda etti

SMA'lı Gülçin'in engelli aracı üzerinde çizdiği resimler belgesele konu oldu

SMA hastası Gülçin'in engelli aracı üzerinde çizdiği resimler İletişim Fakültesi son sınıf öğrencilerinin bitirme projesi olarak çektikleri belgesele konu oldu. Yaptığı resimleri adına açtığı sosyal medya hesabından 7 binin üzerindeki takipçisiyle paylaşan Gülçin'in çekilen belgesel dünya çapında birçok film festivaline gönderildi.

62 yaşında 9'uncu üniversitesini okuyor

Elazığ'da 62 yaşındaki Abdullah Yalınkılıç, 40 yaşında tekrar başladığı okuma hevesiyle 22 yılda 7 üniversite bitirdi. Halen Anadolu Üniversitesi sosyoloji 2. sınıf öğrencisi olan Yalınkılıç, son yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında (YKS) aldığı puanla Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünü kazandı.

Gıda israfına çözüm bulan proje, Altın Pusula kazandırdı

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunları, gıda israfına çözüm getiren Getir Götürsün, Yaşamı Sürdürsün isimli projeleriyle 'Genç İletişimciler' kategorisinde Altın Pusula'nın sahibi oldu. Bölüm, 6'ıncı defa bu prestijli ödüle layık görüldü.

OMÜ İletişim Fakültesi 2021-2022 döneminde 190 mezun verdi

2022 döneminde 190 öğrencisini mezun etti.

Genç iletişimciler kep attı

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan öğrenciler mezuniyet töreninde kep atarak meslek hayatlarına 'merhaba' dedi. Büyük coşku ve heyecanın hakim olduğu mezuniyet töreninde iletişim yeminini eden öğrenciler kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

'Abdurrahim Karakoç, Nizam-ı Alem, i'lâ-yi kelimetullah davasından vazgeçmedi'

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, dava adamı, şair ve yazar babası Abdurrahim Karakoç'un eğilip, bükülmediğini vurgulayarak, 'Hiçbir zaman Allah rızası, hak ve hakikatın dışına çıkmadı. Nizam-ı Alem, i'lâ-yi kelimetullah davasından vazgeçmedi. O davanın derdine düştü. Bununla yaşadı' dedi.

Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü Tanıtım Etkinliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Fotoğrafçılık Topluluğu, üniversite ve Çarşamba Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 'Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü Tanıtım Etkinliği' ilk gününü yoğun katılımla açtı.

Akdeniz Üniversitesi gazetecilik öğrencilerinden anlamlı proje

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, 'Toplumsal Destek Projeleri' dersi çerçevesinde görme engelli bireylerin yürüyüş güzergahlarına park eden sürücülere dikkat çekmek için araç camlarına uyarıcı yazılar bıraktı.

14. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı.

Türk dünyası iletişim ve sanat sempozyumu yapılıyor

2. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde resim sergisi ile başladı.

Beykent Üniversitesi 5'inci İletişim Günleri başlıyor

Beykent Üniversitesi 25'inci kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde İletişim Fakültesi İletişim Günleri'nin 5'incisini düzenliyor. 'Dijital Çağda Oyun ve Metaverse' başlığı ile düzenlenecek etkinlik 16-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Alanlarında uzmanlaşan mezunlar öğrencilerle buluştu

Yakın Doğu Üniversitesi mezunlarından Kanal D Haber muhabiri Ertan Büyükahıska, TRT Ankara spor muhabiri Mehmet Ali Genç ve pek çok büyük prodüksiyonda yapım koordinatörü olarak görev alan İlhan Pak, deneyimlerini Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile paylaştı.

Osmanlı'da gazeteciliğin ortaya çıkışı

Bu haberimizde Osmanlı toplumunda gazeteciliğin ortaya çıkışını Batı’daki koşullarla kıyaslayarak açıklamaya çalışacağız.

Osmanlı'da ve Türkiye'de iletişimin tarihsel gelişimi

Bu haberimizde Osmanlı Devleti'nde ve Türkiye Cumhuriyeti’nde iletişimin tarihsel gelişimiyle ilgili genel hatlarıyla kısaca bilgi vermeye çalışacağız.

Yeni Osmanlılar Cemiyeti neden kurulmuştur?

İletişim fakültelerinin müfredatında yer alan Basın Tarihi derslerinde Osmanlı basını da geniş yer tutar. Bu haberimizin konusu Osmanlı Dönemi basın tarihinde önemli yer tutan "Yeni Osmanlılar Cemiyeti".

Vakanüvis ne demektir? Basınla nasıl bir ilişkisi vardır? 

İletişim fakültelerinin müfredatında yer alan Basın Tarihi derslerinde Osmanlı basını da geniş yer tutar. Bu haberimizde "Vakanüvis ne demektir? Basınla nasıl bir ilişkisi vardır?" sorusuna yanıt aradık.

Şinasi’nin basına getirdiği en önemli yenilikler nelerdir?

İletişim fakültelerinin müfredatında yer alan Basın Tarihi derslerinde Osmanlı basını da geniş yer tutar. Bu haberimizde "Osmanlı Dönemi'nde Şinasi’nin basına getirdiği en önemli yenilikler nelerdir?" sorusuna cevap aradık.

Tasvir-i Efkar’ı diğer basından ayıran en önemli özellikler nelerdir?

İletişim fakültelerinin müfredatında yer alan Basın Tarihi derslerinde Osmanlı basını da geniş yer tutar. Bu haberimizde "Tasvir-i Efkar’ı diğer basından ayıran en önemli özellikler nelerdir?" sorusuna cevap aradık.

İstanbul'un haricinde İzmir’in de yabancı gazeteler için bir merkez olmasının sebepleri nelerdir?

İletişim fakültelerinin müfredatında yer alan Basın Tarihi derslerinde Osmanlı basını da geniş yer tutar. Bu haberimizde "İstanbul'un dışında İzmir’in de yabancı gazeteler için bir merkez olmasının sebepleri nelerdir?" sorusuna cevap aradık.

William Churchill neden İstanbul’da bir Türkçe gazete çıkarmıştır?

İletişim fakültelerinin müfredatında yer alan Basın Tarihi derslerinde Osmanlı basını da geniş yer tutar. Bu haberimizde "William Churchill neden İstanbul’da bir Türkçe gazete çıkarmıştır" sorusuna cevap arayacağız.

Osmanlı'nın basına karşı tutumu neden değişmiştir?

İletişim fakültelerinde okutulan "Basın Tarihi" dersinin önemli maddelerinden biri de Osmanlı Dönemi basınıdır. Bu haberimizde Osmanlı Devleti’nin basına karşı tutumu neden değiştiğini inceleyeceğiz.

Osmanlı Devleti’nin 19. yüzyılın ilk yarısında basına karşı tutumu nasıldır?

İletişim fakültelerindeki "Basın Tarihi" dersinin ele alınan önemli dönemlerden biri de Osmanlı Devleti dönemidir. Bu haberimizde Osmanlı'da 19. asrın ilk yarısında basına karşı tutumun nasıl olduğunu inceleyeceğiz?

Tanzimat ile birlikte toplumsal hayat ve basın nasıl değişti?

Bu haberimizde iletişim fakültelerindeki Basın Tarihi derslerinin önemli konularından birini ele alacağız. Tanzimat ile birlikte toplumsal hayat ve basın nasıl değişti?

Takvîm-i Vekâyi gazetesini kim, nasıl ve niçin yayımladı?

İlk Türkçe gazete olan Takvîm-i Vekâyi'yi kim, nasıl ve niçin yayımladı?

Osmanlı Devleti’nde ilk gazetelerin yabancı dilde yayımlanmalarının sebepleri nelerdir?

Osmanlı Devleti’nde ilk gazetelerin yabancı dilde yayımlanmalarının nedenleri bu haberde.

Gazetenin habercilik açısından güçlü ve zayıf yönleri nelerdir?

Kitle iletişim araçlarından gazeteyi, habercilik açısından güçlü ve zayıf yönlerini karşılaştırarak değerlendirelim.

Abhazya Küresel güce karşı direniyor

Küresel güce karşı Ulus Devlet modeli Abhazya Devlet Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Uluslararası Apsını Vakfı tarafından düzenlenen sempozyumda Küreselleşme karşısında kültürlerin korunması ve gazeteciliğin bu alandaki rolü akademisyenler ve gazeteciler tarafından ele alındı.