HAK-İŞ Başkanı Arslan: '15 Temmuz, Türkiye'nin çok önemli bir kilometre taşıdır'

15 Temmuz darbe girişiminin 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) o gece şehit ve gazi olan vatandaşları andı. 15 Temmuz gecesinin Türk halkının birliğini pekiştirdiğini belirten HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, '15 Temmuz, Türkiye'nin çok önemli bir kilometre taşıdır. Başarısız bir darbe girişimi olarak milletin, darbecilere karşı verdiği bir derstir' dedi.

  • 74

15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümü dolayısıyla Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) o gece şehit ve gazi olan vatandaşları andı. 15 Temmuz gecesinin Türk halkının birliğini pekiştirdiğini belirten HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “15 Temmuz, Türkiye’nin çok önemli bir kilometre taşıdır. Başarısız bir darbe girişimi olarak milletin, darbecilere karşı verdiği bir derstir” dedi.

HAK-İŞ, FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümünde Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde anma töreni gerçekleştirdi. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve konfederasyon üyelerinin katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

15 Temmuz darbe girişiminin milletin darbe girişiminde bulunanlara verdiği bir ders olduğunun altını çizen HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, “Bu topraklarda emelleri olan hainlerin, içerden ve dışardaki birtakım taşeronlarının marifeti ile Türkiye’ye yaşatmak istedikleri ihaneti boşa çıkardık. 15 Temmuz, Türkiye’nin çok önemli bir kilometre taşıdır. Başarısız bir darbe girişimi olarak milletin, darbecilere karşı verdiği bir derstir. 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirmek isteyen ihanet şebekeleri ne yazık ki Türk Silahlı Kuvvetlerinin onurlu üniforması içerisinde saklanarak adeta Türk milletine kan kusturdular” ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminde Türk milletinin sadece, Türkiye’de bulunan terör örgütü üyelerini değil yurt dışındaki destekçilerini de bozguna uğrattığını dile getiren Arslan, “Türkiye’deki üyeleri ile 15 Temmuz hain darbe girişimi sadece içerideki ihanet şebekelerinin değil, ne yazık ki NATO’da ve belli bölgelerde müttefikimiz olduğunu iddia eden ülkeler başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, NATO karargahında planlanmış bir ihanet darbesinin adıdır 15 Temmuz. Yendiklerimiz sadece bu ülkedeki FETÖ’nün uşakları değil. Yendiklerimiz dünyanın süper gücü ve NATO’nun içerisindeki bir kısım ihanet şebekeleridir. Darbe gecesi başarılı olamayan hainler NATO karargahında toplandılar, ABD’de toplandılar” diye konuştu.

Bakmadan Geçme