Aydın Keskin

İyi Oynayan Kazanıyor...

Aydın Keskin

  • 2013

 

Amerika Başkanı Bush döneminde Türkiye Cumhuriyeti  ile Amerika Birleşik Devletleri"nin ‘birlikte’ açıklamış oldukları “PKK ortak düşmanımız” kararın hiç de samimi olmadığını bugün düşünmek için yeterince sebeblerimiz var sanırım..

Amerika"nın  gerçekçi olmayan politikaları   Ortadoğu’da nasıl bir karmaşık ilişkiler içinde olduğunu ihtar ediyor bizlere.. 

Bu durum bana Sultan Abdülhamit’i düşündürdü..

Bildiğiniz gibi Türk tarihi (ya da resmi tarih diyelim) Sultan Abdülhamit’in kızıl sultan mı, yoksa ulu hakan mı olduğuna henüz karar verebilmiş değil... 

Bu noktada en ilginç çıkışı merhum Ecevit yapmış ve onun vatansever bir sultan olduğunu söyleyerek şimdiye kadar ona kızıl sultan diyen çevreleri şaşkınlığa uğratmıştı.

Sultan Abdülhamit, İngiltere’nin dünya üzerindeki hesaplarını bozabilmek için çok uğraşmıştı. 

İngiltere’nin Osmanlı İmparatorluğu topraklarındaki  oyunları üzerine İrlanda ile temasa geçerek oralarda ayrılıkçı bir yapı oluşturabilmek için çalıştı. 

İrlanda’ya 2-3 gemi erzak göndererek İrlandalıların sevgisini kazanmayı başarmıştı.

Abdulhamid Han müthiş bir istihbarat ve teşkilatçılık gücüne sahipti. Bu istihbarat gücünü İrlandalıların hizmetine açarak İRA’ya istihbarat desteği vermiştir. 

 Bizzat kendisinin önerdiği adamları İRA'nın önemli yerlerine getirir...  İngiltere kralının sabah kahvaltısında janbon ve şarap içtiğini, hangi kitapları okuduğunu, kraliyet ailesinden bile saklanan bilgilere ulaşan istihbarat ağı ile  Abdülhamit,  IRA’ya gayrı resmi desteklerini sürekli devam ettirmiştir.

Sultan Abdülhamit, İRA’ya silah ve para yardımı da yapmıştır. 2.Dünya Savaşı'na gelindiğinde İngiltere, İRA yüzünden hareket edemez hale gelmiş ve onun Dünya hâkimiyetinin sebebi olan Büyük ve Hint Okyanusu'ndaki sömürgeleri birer birer elinden  çıkmıştır..

 

Büyük Britanya, böylelikle İngiltere olmak zorunda kalmıştır..

 

Abdülhamid'in kurgusu bugün bile kurulu saat gibi çalışmaktadır. İngiltere halen İRA ile uğraşmaktadır..

Osmanlı, benzer bir düzeneği Rusya için de gerçekleştirmiştir. Bolşevik İhtilali’ni başarabilmesi için Lenin ekonomik olarak desteklenmiş ve Ekim Devrimi ile birlikte Rusya savaştan çekilmek zorunda bırakılmıştır.

Düşünüyorum; 

Bu topraklarda ve bu coğrafyada  yıllardır kaos ve terör neden var?
Büyük Devlet nasıl olunur?
Komşulara bile müdahil olmamız konuşulurken neden herkes burda?
İmparatorluktan Nereye geldik..
Yazıyı roller değiştirerek okuyalım..
Yüzyıl öncesinden bugüne..
Amerika: Pkk,Deaş,El Kaide vs....
Milletlerin hayalleri vardır, sahi bizim hayalimiz ne idi?
Unuttum, unuttuk, unutturulduk...!
Sonuç olarak dünya bir satranç tahtasıdır.. İyi oynayan kazanıyor.. Değil mi ?

 

Yazarın Diğer Yazıları