Eyüp Güzel

Pkk, Siirt'i neden hain ilan etti-1

Eyüp Güzel

  • 1833

Pkk, Siirt’i neden hain ilan etti-1

Kürtlerin başını belaya sokan terör örgütü Pkk’nın, Siirt’i “Hain Şehir” ilan etmesinin birden fazla nedenleri bulunuyor. Yazımızın bu bölümünde birinci sebebi tartışmaya açacağız.

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ak Parti birinci parti olmasına rağmen Hükümeti kurabilmesi için mecliste yeterli milletvekili sayısına ulaşamadı. 

YOL KESME, KİMLİK SORMA, ŞANTİYE BASKINLARI VE İŞ MAKİNELERİ YAKILMAYA BAŞLANDI

Tam da bu süreçte terör örgütü Pkk tarafından şehirler arası yollarda ve şehir içlerinde çeşitli mahallelerde YOL KESME, KİMLİK SORMA eylemleri kendini gösterdi. Çözüm sürecini zorlayan Pkk’nın eylemleri bununla da sınırlı kalmadı. Beraberinde ŞANTİYE BASKINLARI, KAMYON VE İŞ MAKİNELERİ KUNDAKLAMALAR gibi eylemlerle birlikte güvenlik ve emniyet güçlerine karşı eylemler peşi sıra geldi. Örgüt tüm bu eylemlerini kendi tabanına izah edebilmek için başlattıkları çatışma ortamını SARAYIN SAVAŞI olarak pazarlamaya başladı. Hiçbirşey sorgulamayan kendi tabanı ise her zaman olduğu gibi bu pazarlamayı sorgusuz sualsiz kabul etti ve inandı.

Yenilenen 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde ise Ak Parti tek başına iktidar oldu ve aynı yalanlar örgüt tarafından tekrarlanarak SARAYIN SAVAŞI demeyi sürdürdü.

HDP’NİN DEFALARCA ÇAĞRILARI KARŞILIK BULMADI

Hdp eş başkanı Selahattin Demirtaş tarafından kamuoyuna defalarca sokak çağrısı yapılmasına rağmen Siirt, bu çağrıya kulak tıkayan ilk şehirler arasında yer aldı. Bölge şehirlerinde yaşanan çatışma sürecinde açılan çukurlar, kurulan barikatlar beraberinde o şehirlere gözyaşı, acı, kan ve ölümler getirdi.

SİİRT HAİN İLAN EDİLDİ ÇÜNKÜ: 
SİİRT SOKAK ÇAĞRILARINA BOYUN EĞMEDİ

Araplar, Kürtler ve Türklerle 3 etnik kimlikli bir şehir olan Siirt’li vatandaşlar, Pkk’nın ve Hdp’nin defalarca yaptığı “sokak” çağrısına boyun eğmedi. Ne çukur ne de barikat eylemlerine Siirt’teki vatandaşlar razı olmadı.

Yazarın Diğer Yazıları