Muhammed İbnisina

AK Parti'nin başarısı(zlığı)nın anahtarı LGBT'lerde!

Muhammed İbnisina

  • 2787

Ne alaka mı dediniz?

Pekiyi öyleyse gayrimüslimlerde diyelim.

- Olur mu canım, Rumlar, Ermeniler, Süryanileri toplasan bir Bayburt kadar etmez.

E hadi esmer kardeşlerde diyelim öyleyse

-Daha neler! Bugüne kadar partileri Romanlar mı iktidara taşıdı

….

Anladım eninde sonunda dindar Kürtlere getireceksiniz konuyu fakat “pes ediyorum işin anahtarı dindar Kürtlerde” DEMİYORUM ve ısrar ediyorum, anahtar LGBT’lerde.


 

Sosyolojik ve politik bir meseleyi ilginçtir ama biyolojik bir kavram olan “biyolojik indikatör” ile açıklamak daha kolay galiba. Nasıl mı? Azıcık izahatla şöyle;

Ekosistemde yaşama uygun şartların varlığı ya da zengin çeşitliliği yok eden ve hayra alamet olmayan şartların alameti bazı canlılardır. Biyoloji bilimi de bunları “biyolojik indikatör” diye tanımlıyor.

Mesela ekosistemde bozulmanın söz konusu olduğu ortamlarda bulunan canlı organizmalar, sistemin bozulmasına tepkiler verir. Tepkilerden en belirgin olanları, dağılım özellikleri olarak adlandırılan tür çeşitliliği, tür zenginliği, bolluk ve benzerlik değerleridir. Bozulma, bir grup organizmanın ortamı terk etmesi veya yok olmasına neden olurken geriye kalanlar da olumsuz etkilenirler.

Siyasetçileri kızdırmamak için “bakteriler, ekosistem toleransı geniş canlılar, fırsatçı türler” falan deyip örneğimizi daha fazla uzatmayalım ve toplumun yüzde 50’sinden fazlasını çektiği günlerin arayışındaki AK Parti için işin özüne dönelim.

Bir dönem irticacı diye topluma öcü gösterilen İslami bir hareketten gelen AK Parti nasıl oldu da yüzde 50’lere tırmandı ve 81 ilde varlık gösteren tek siyasi hareket olmayı başardı. Başardı çünkü kapsayıcılık sıfatı için gereken bütün şartları taşıdı. Nasıl mı?

-Müslümandı ancak bütün inançlara saygılıydı, Alevi’nin inanç sorunlarına eğiliyor, Hristiyanın, Yahudinin mabedlerini korku kaynağı yapmıyor, cemaatsiz kiliseyi dahi onarıyordu.

-Onbinlerin canına mal olan Kürt sorununa çözüm için en zor yöntemleri sırtlıyor, etnik ayrımcılığa karşı milliyetçilik için cahilliye adeti olarak Peygamber'in Veda Hutbesi'ndeki ifadeyle “ayaklarının altına” alıyordu

-Sermayeyi nimet biliyor ancak sosyal devlet olmanın gereklerini ve yoksulu unutmuyordu

-İtilip kakılan Romanlar eşit vatandaş biliyor, din hanesi X olarak işaretlenen inanç mensuplarını kucaklıyordu.

KISACASI hem Müslüman hem demokrattı; hoşgörünün, birleştiriciliğin tüm alametlerini gösteriyordu. Bu haliyle belki de kendisi için en uç olan LGBT’lilerin de oyunu alıyor ülkedeki tüm liberallerin hararetle desteğini de kazanıyordu. Bu haliyle de hoşgörünün, barışın, demokratlığın tüm sosyolojik indikatörlerini kendinde topluyor, bir başarı örneği olarak parmakla gösteriliyordu.

Peki bu mucize abidesi nerede çatladı? Bana sorarsanız Kars’taki heykele UCUBE denildiği günden itibaren çatladı ve sürüp gitti.

Çok konuştun kardeşim, çözümün var mı çözüm? diyen varsa cevabım: BARIŞ.

Seçimde, istikrar sürsün dışında başka sloganın olsun istiyorsan herkesle barış.

Barışmazsam ne olur? Diye hiddetlenirsen “beni kaybedersin” demem. Derim ki “Barışmazsan ben kaybederim ben. Ben senin için önemli değil miyim?

Yazarın Diğer Yazıları