'Seçilmiş olmak terörün yanında durmayı mı gerektiriyor'
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, 'Seçilmiş olmak demek, bölücü terörün yanında, devletin düşmanlarının yanında durmayı mı gerektiriyor?' dedi
Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, HDP'li bakanları kastederek, "Seçilmiş olmak demek, bölücü terörün yanında durmak, devletin ve milletin düşmanlarının yanında durmak ve bölücü terör üzerinden Türkiye'yi diz çökertmek isteyen güçlerin ve kuvvetlerin yanında durmayı mı gerektiriyormuş?" dedi.
Bakan Topçu'nun konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:
"Ben Kürdüm, Türkmenim, Lazım, Çerkezim ama ben ay yıldızlı al albayrak altında bin yıldır yaşadığım gibi kıyamete kadar yaşamaya kararlı büyük Türk milletiyim."
"Bir taraftan güvenliğimizi, kamu güvenliğini bozan kim olursa olsun haddini ve hakkını eline vereceğiz ama öbür taraftan hak ve özgürlüklerin önünü ileri demokrasi yaşayan ülkelerde ne ise onun da ötesine geçeceğiz."
"Söylenebilecek tek şey şudur, Kürt kardeşlerimiz Çanakkale'de nasıl davrandılarsa, Malazgirt'te nasıl davrandılarsa Nureddin Mahmud Zengi ile Selahattin Eyyübi nasıl bir daire etrafında bir araya geldilerse Bediüzzaman'ın dediği gibi 'ümmetin bu iki bahadır evladı'nı birbirine düşürten güçlere karşı uyanık olmalılar, ve bölücü terörle yapılan mücadelede devletin milletin ay yıldızlı al bayrağın altında bir ve beraber hareket etmeliler."
"Bölücü teröre karşı, eşkıyaya karşı devlet yavuz yüzünü gösterirken, vatandaşa karşı şefkat elini uzatmaktan da asla ve asla vazgeçmeyecek. Yani güvenliği, özgürlüğü, refahı birbirine sarmal olarak kullanmayacağız, bunu birbirinin vazgeçilmezi olarak devam ettireceğiz. Refah, toplumun bütün kesimine yayılacağı gibi oradaki kardeşlerimize de birazcık pozitif ayrımcılık yapacağız."
Bakmadan Geçme





