Almanya İncirlik'e asker gönderdi

DAEŞ ile mücadelede uluslararası koalisyona destek vermek amacıyla Suriye'de keşif yapacak Tornado uçakları için görevlendirilen yaklaşık 100 Alman askeri, İncirlik Hava Üssü'ne gitti.

  • 843

BERLİN

Almanya'nın, DAEŞ ile mücadelede uluslararası koalisyona destek vermek amacıyla Suriye'de keşif uçuşları yapacak Tornado uçakları için görevlendirdiği yaklaşık 100 askerin İncirlik Hava Üssü'ne gittiği bildirildi.

Alman Ordusu Sözcüsü Thomas Müllen yaptığı açıklamada, pilot, teknisyen ve yer personeli ile keşif uçuşlarında elde edilen görüntülerin değerlendirilmesinde görev yapacak uzmanların da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik ekibin Hamburg'dan yola çıkarak, uçakla İncirliğe gittiğini belirtti.

Müllen, DEAŞ ile mücadelede Suriye'de istihbarat toplamak için 4 Tornado keşif uçağının da İncirlik Hava Üssü'ne doğru havalanacağını belirtti.

Aralık ayında Alman askerlerinin yapacağı göreve hazırlamak için İncirlik'e gönderilen 2 Tornado uçağının muhtemelen gelecek hafta geri döneceğini ifade eden Müllen, Almanya'ya dönecek bu uçakların yerine keşif teknolojisiyle donatılmış 2 Tornado uçağının gönderileceğini belirtti.

Keşif uçaklarının ocak ayı ortasında göreve başlayabileceği bildirildi.

Muhabir: Erbul Başay

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme

Haber Platosu - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0546 560 34 80
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!