'Kumpas" mağduru TSK personeline müjde!
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, 'Silahlı kuvvetler mensuplarına açılan davalar nedeniyle hak kaybına uğrayan emekli ve muvazzaf personelin kayıplarının giderilmesine yönelik bir çalışma yapılıyor' dedi.
TBMM
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Silahlı kuvvetler mensuplarına açılan davalar nedeniyle hak kaybına uğrayan emekli ve muvazzaf personelin kayıplarının giderilmesine yönelik bir çalışma yapılıyor' dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi'nin görüşmelerinde konuşan Bakan Yılmaz, silahlı kuvvetler mensuplarına açılan davalar nedeniyle 366 personel emekliye ayrıldığını; beraat eden toplam 205 personel ise TSK'daki görevlerine devam ettiklerini kaydetti.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından da bu davalar nedeniyle hak kaybına uğrayan emekli ve muvazzaf personelin kayıplarının giderilmesine yönelik bir taslak çalışmanın bakanlığa intikal ettiğini ifade eden Yılmaz, 'Bugün itibarıyla diğer bakanlıklara bu görüşleri sunuyoruz. O bakanlıklardan alacağımız görüşlerle birlikte bir mutabakata varıldığında Meclis Genel Kuruluna bu davalardan dolayı mağdur olanların mağduriyeti giderilecektir' dedi.
Muhabir: Alp Özden
www.haberplatosu.com