Cem Yılmaz'a, Yalova Valisine hakaretten dava
Vali Cebiroğlu'nun avukatı Çağıran, 'Cem Bey 'mizah' diyor ama hiç öyle değil. Ortada hakaret var, twitler hakaret içeriyor' dedi.
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun avukatı Ulvi Çağıran, Vali Cebiroğlu'na sosyal paylaşım hesabından hakaret ettiği iddiasıyla komedyen Cem Yılmaz hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya ilişkin, 'Herkes eleştirebilir, eleştiriye insanların son derece hakkı var saygı duyuyoruz ama hakaret etme lüksü kimsenin kimseye yok' dedi.
Ulvi Çağıran, Vali Cebiroğlu tarafından azarlandığı öne sürülen ve buna tepki olarak bazı sendikaların düzenlediği yürüyüşün ardından kalp krizi geçirerek vefat eden öğretmen Halil Serkan Öz hakkında Cem Yılmaz'ın sosyal medyadaki paylaşımlarının mahkemeye taşınmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, twitlerin hakaret içerdiğini savundu.
Çok açık hakaret içeren cümleler olduğunu öne süren Çağıran, şöyle konuştu:
'Bunun için şikayetçi olduk. Herkes eleştirebilir, eleştiriye insanların son derece hakkı var saygı duyuyoruz ama hakaret etme lüksü kimsenin kimseye yok. Vali Beyin öğretmene hakareti kesinlikle yok. Uyarısı var. Uygun şekilde uyarısı var. Netice itibarıyla Vali Bey öğretmenin amiridir ve uyarabilir. Ölüm bu uyarıdan bir hafta sonra gerçekleşiyor. İkisi birbirinden tamamen bağımsızlar. 'Uyarıldı bir hafta sonra kalp krizi geçirdi' iddiası kabul edilebilir iddia değil. Bu bakımdan da eleştiri yersiz. Cem Bey 'mizah' diyor ama hiç öyle değil. Ortada hakaret var, twitler hakaret içeriyor.'
Çağıran, konuya ilişkin Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdiklerini ve hazırlanan iddianamenin Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildiğini belirterek, Cem Yılmaz'ın Türk Ceza Kanunu'nun 125/2 maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı davanın ilk duruşmasının 11 Nisan'da yapılacağını kaydetti.
Cebiroğlu, bir okul ziyaretinde karşılaştığı öğretmen Halil Serkan Öz'ün kıyafetini beğenmeyip, eleştirmişti. Öğretmen Öz bir hafta sonra düzenlenen protesto yürüyüşünde kalp krizi geçirip, hayatını kaybedince de Cebiroğlu sosyal medyada eleştirilmişti.
Vali Cebiroğlu, avukatı Ulvi Çağıran aracılığıyla Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği şikyet dilekçesinde 'Eğitim Sen yürüyüş tertiplemiş ve bu yürüyüşe Öz de katılmış. Yürüyüş sırasında tamamen sağlık nedenleri ile rahatsızlanıp, akabinde vefat etmiş. Bunu duyunca son derece üzüldüm, ölümü ile okul denetimim sırasında yaşanan olaylar arasında illiyet bağı kurulmaya çalışıldığını öğrenince de hayret ettim' dedi.
Cem Yılmaz ise savunmasında, mesleği gereği ülke gündemini yakından takip ettiğini belirterek 'TÜBİTAK Ödüllü ve Yüksek Lisans yapmış Halil Serkan Öz'ün vali tarafından azarlanması sonrasında trajik ölümünü birçok gazete ve televizyon kanalından öğrendim. Yalnızca bir sanatçı olarak değil ülkenin sade bir vatandaşı olarak dahi bu olaydan etkilenmem normaldir. Ölümünden duyduğum üzüntüyle kamuya mal olmuş olay nedeniyle kişisel görüşümü ifade ettim. Tweetleri bundan dolayı attım, hakaret kastım yoktur, eleştiri hakkımı kullandım' dedi.
İŞTE O TWEETLER
Yılmaz'ın şikayete konu olan tweetleri şöyle; 'Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak, yazık oldu gitti öğretmencik, Daha büyük mevkilere gelesin Vali Bey'
'Ne kadar demode kötü adam film karakteri varsa bizde galiba. Bunları bu haliyle yaziim desen, abartmiyim der, vazgeçersin'
'Kalpsize mevki vermeyeceksin. Ehliyet gibi kalp sorucan önce. Saçın? O Sakal? Anarşik!! diyen adama taç takarsan. Üzülürsün finalde işte. Ah'
'Sen niye mesaide bali çekiyorsun diye soran olmayınca tabi o da coşmuş. Bakmış gücü yetiyo yüklenmiş. O da bi kurban neticede. Öğrenememiş.'