Eski Merkez Bankası Başkanı'ndan 'kayyum' kararına tepki
Millet gazetesinin haberine göre Maliye Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde hiçbir şey bulamadığı Koza İpek Holding'e kayyum atanması büyük tepki çekti. Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, 'Adamın şirketine resmen el konulmuş. Mülkiyet hakkına tecavüzden başka bir şey değil bu' dedi.
Koza İpek Holding'e kayyum atanmasına büyük tepki gösteren MHP' Milletvekili Durmuş Yılmaz, 'Adamın şirketine resmen el konulmuş' ifadelerini kullandı.
Merkez Bankası eski Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, konunun esasında hukukçuları ilgilendirdiğini ve ceza kanunun 133'üncü maddesine göre yapıldığını belirtti.
Durmuş şunları kaydetti; 'Biz bunun ekonomik sonuçları üzerine konuşabiliriz. Ekonomik sonuçları da artık bilinen bir şey: Mülkiyet hakkına tecavüzden başka bir şey değil bu. Mülkiyet hakkına tecavüz olan yerde de bu ülkede insanlar yatırım yapmazlar, ellerini taşın altına koymazlar, üretmezler. Herkesin gönlüne korku salmaktır bu.'