Türkmen çocukları kadınların şefkat eli ısıtacak

Karabük Safranbolu ilçesinde Bayırbucak Türkmenlerin yaralarını sarabilmek amacıyla Safranbolu Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen 'Bebekler Üşümesin' kampanyası yoğun ilgi görüyor.

  • 1098

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesini hedef alan saldırılardan kaçarak güvenli bölgelere sığınan Türkmen çocukların soğuk kış günlerinde üşümemeleri için kadınlar seferber oluyor.

Beşşar Esed rejimine ait birliklerin, Rus jetlerinin desteğiyle süren saldırıları nedeniyle zor günler geçiren Türkmenlerin yaralarını sarabilmek amacıyla Safranbolu Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen 'Bebekler Üşümesin' kampanyası yoğun ilgi görüyor.

Ücretsiz dağıtılan yün ipliklerden alan Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi kursiyerleri ile ev hanımları, Türkmen çocukları için kazak, atkı, hırka, şapka ve eldiven örüyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyanın 25 Aralık'a kadar devam edeceğini belirtti.

Bayırbucak Türkmenlerine karşı adeta soykırım uygulandığına dikkati çeken Aksoy, 'Gerek Esed'in askerleri gerek DAEŞ gerek 'DAEŞ'le savaşıyorum' adıyla oraya giren diğer dış unsurlar o bölgede bizim kardeşlerimize yönelik büyük bir soykırım uyguluyor. Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Bunun için de kampanya başlattık. Ücretsiz yün iplik dağıtılan Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi kursiyerlerimiz ve ev hanımlarımız, çocuklar için seferber olmuş durumda' dedi.

'Kıyafetler Türkmenlere ulaştırılacak'

Aksoy, kampanyaya desteğin çığ gibi büyümeye devam ettiğini dile getirerek, ev hanımlarından daha fazla destek beklediklerini işaret etti.

Hazırlanan kıyafetlerin, soğuk kış günlerinde mağduriyetlerini bir nebze olsun giderebilmek için güvenli bölgelere sığınan Türkmenlere ulaştırılacağını anlatan Aksoy, Türk kadının şefkat elinin çocukları ısıtacağını ifade etti. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme