• Haberler
  • Dünya
  • Bolivya'da anayasa değişikliği için referandum yapıldı

Bolivya'da anayasa değişikliği için referandum yapıldı

Bolivyalılar, Devlet Başkanı Morales'in 4. kez seçilmesine olanak tanıyacak anayasa değişikliğini oyladı.

  • 585

Bolivya'da halk, Devlet Başkanı Evo Morales'in dördüncü kez devlet başkanı seçilmesine olanak tanıyacak anayasa değişikliği için referanduma gitti.

Referandum sonucu ile ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunulmazken, özellikle Morales'e desteğin yüksek olduğu kırsal kesimlerde oyların sayım işleminin oldukça yavaş ilerlediği kaydedildi.

Oylama çıkışı yapılan anketler, 10 yıldır görevde olan Morales'in dördüncü defa devlet başkanı seçilmesine olanak sağlayacak anayasa değişikliğine destek verenler ile karşı çıkanların oranının birbirine yakın olduğunu gösteriyor.

Ipsos-Apoyo firmasının anketinde, referandumda anayasa değişikliğine 'Hayır' diyenlerin oranı yüzde 52 olarak görülüyor.

Morales, referandumu kazanması durumunda 2025 yılına kadar devlet başkanı olma fırsatını elde edecek.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme

Haber Platosu - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0546 560 34 80
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!