Cizre'de PKK bombası bir çocuğun elini kopardı

Cizre'de kameralara da yansıyan bir çocuğun elinin parçalandığı olayda patlayıcıyı terör örgütü yerleştirdi. Olay sonrası devleti suçlamaya kalkan örgüt yanlılarını kendi itirafları ele verdi.

  • 2553

Cizre'de sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından ilçede terör örgütünün verdiği zarar gözler önüne çıktı.


Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ve örgüt elemanları ilçenin bir çok noktasına güvenlik güçlerine karşı mayın ve bombalı tuzakkurdu.

PATLAMA SONRASI DEZENFORMASONA BAŞLADILAR

Terör örgütünün kurduğu bombalı tuzaklardan birisi bugün patlayarak bir çocuğun elinin kopmasına yol açtı.

Örgüt yanlısı siteler ve sosyal medya hesapları kısa sürede dezenformasyona girişerek patlamayı devlete mal etmeye kalktı.

ÖRGÜT SİTELERİNİN İTİRAFI


Ancak terör örgütü yanlısı haber siteleri günler öncesinden ilçenin birçok noktasına güvenlik güçlerine karşı el yapımı patlayıcı tuzaklar kurduğunu yazmıştı.

Patlamanın isminin Yusuf Şık olduğu öğrenilen çocuğun bomba atar mermisiyle oynarken meydana geldiği belirtildi.

Patlamada Nalin Dadak isimli bir kadının da etrafa saçılan şarapnel parçalarıyla ayaklarından yaralandığı kaydedildi.

Bakmadan Geçme