DAEŞ, BBC'yi vurdu

Yılın son gününde İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin internet sitesinde yaşanan kesintiye DAEŞ karşıtı internet korsanı grubunun gerçekleştirdiği siber saldırının neden olduğu iddia edildi.

  • 694

BBC'nin haberine göre, kendisine 'New World Hacking' adını veren grup, yayın kuruluşunun teknoloji muhabiri Rory Cellan-Jones ile sosyal medya üzerinden iletişime geçerek, 31 Aralık'ta kuruluşun internet sitelerinde yaşanan kesintinin sorumluluğunu üstlendi.

Asıl amaçlarının internetteki DAEŞ faaliyeti olduğunu belirten ABD merkezli grubun temsilcisi, BBC'ye yönelik saldırıyı kendi kapasitelerini sınamak için yaptıklarını öne sürdü.

'New World Hacking' temsilcisi, Salı gününden itibaren DAEŞ'in internetteki sitelerine ve sosyal medya hesaplarına yönelik yeni bir saldırı başlatacaklarını da açıkladı. İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'nin internet sitelerinde 31 Aralık'ta 3 buçuk saat süren kesintiyle ilgili siber saldırı iddiası ortaya atılmış ancak kurum bunu doğrulamaktan kaçınmıştı.
İngiliz basınında yer alan yorumlarda, saldırının çapının büyüklüğüne dikkat çekilerek, arkasında Rusya, Çin veya Kuzey Kore gibi bir devletin olabileceği öne sürülmüştü. Saldırının gerekçesi olarak da BBC'nin bu ülkelerdeki yayınlarını genişletmeye yönelik planları gösterilmişti.

BBC'yi hedef aldığı öne sürülen saldırı DDOS (Distributed Denial of Service) olarak biliniyor ve internette hizmet veren sunuculara, kaldırabileceklerinin çok üzerinde talep göndererek hizmet veremez hale getirmeye dayanıyor.

 

Bakmadan Geçme