Galatasaray-Fenerbahçe maçı niye ertelendi? Erdoğan açıkladı

Erdoğan, 'Önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince, bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce, bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle, 'bunu ileri bir tarihe erteleyelim' dediler ve böylece bu maçı da ileri bir tarihe ertelemiş olduk' dedi

  • 480

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında bugün oynanması gereken Galatasaray - Fenerbahçe derbisi, güvenlik gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi. Erdoğan, erteleme nedenine ilişkin detayları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayı Silahhane'de TRT ekranlarından canlı yayınlanan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlerle Buluşuyor Özel Yayını'nda Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili gençlerin sorularını cevapladı.

Galatasaray-Fenerbahçe maçı niye ertelendi?

Erdoğan, 'Bu süreç bu kararlılıkla devam edecek, yani buradan asla taviz vermemiz mümkün değil. Ankara'da yaşananlar var. İstanbul'da yaşananlar var. İşte en son şu anda Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine, önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince, bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce, bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle, 'bunu ileri bir tarihe erteleyelim' dediler ve böylece bu maçı da ileri bir tarihe ertelemiş olduk.' şeklinde konuştu.

TFF'NİN AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, derbinin güvenlik nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği duyurulurken, 'Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır' ifadesi kullanıldı.

VALİLİK AÇIKLADI: CİDDİ BİR İSTİHBARAT VAR

İstanbul Valiliği, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında bugün oynanması gereken Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin, alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ertelendiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, '20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00'de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir' ifadesi kullanıldı.

Bakmadan Geçme