WhatsApp'tan tarihi rekor

Facebook tarafından satın alındıktan sonra hızla yaygınlaşan ve ücretsiz olan WhatsApp'ın kullanıcı sayısının 1 milyarı geçtiği duyuruldu.

  • 697

Akıllı telefonlar üzerinden yapılan anlık mesajlaşma uygulamasıWhatsapp'ı Facebook 2014 yılında 22 milyar dolara satın aldığında kullanıcı sayısı 450 milyon civarındaydı.


Facebook'un ardından 1 milyar sınırını geçen Whatsappkullanıcılarının günlük olarak geçtiği mesaj sayısı da rekor düzeyde. Whatsapp üzerinden günde 42 milyar mesaj gönderiliyor. Whatsapp kullanıcılarının yazılı mesaj dışında 1,6 milyar fotoğraf ve 250 milyon video paylaşımı yaptıkları da kaydedildi.

1,6 milyar kullanıcı sayısı bulunan Facebook'un ardından bir milyar sınırını geçen ikinci sosyal medya uygulaması Whatsapp olarak kayıtlara geçti.


Bugün itibarıyla, bir milyar kişi WhatsApp'ı kullanıyor.

Yani yaklaşık olarak, Dünya üzerindeki her 7 kişiden biri sevdikleriyle, arkadaşlarıyla ve ailesiyle iletişimde kalmak için WhatsApp'ı kullanıyor.

Bu dönüm noktasına ulaştığımız için gururluyuz ve hepinizin WhatsApp'ı ne kadar sıra dışı konularda kullandığınızı görmek bizi çok etkiliyor. Bunlardan birkaçı, doğal afetlerde veya sağlıkla ilgili acil durumlarda hayati önem taşıyan bilgileri paylaşmak, flört bulmak, küçük işletmeleri büyütmek, nişan yüzüğü satın almak, veya daha iyi bir hayat aramak – İnsanların kendi hayatlarını ve etraflarındakilerin hayatlarını biraz daha iyileştirmek için yaptıklarının ufak bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.

Son yedi yılda birlikte kat ettiğimiz ilerlemeye rağmen, misyonumuz hiç değişmedi. WhatsApp basit bir fikir olarak başladı: Dünya üzerinde herkesin heryerden, herhangi bir ücret olmadan, arkadaşları ve aileleriyle iletişimde kalmalarını sağlamak.

Her ne kadar bu başarıyı kutluyor olsak da, hedefimiz aynı. Takımımız her gün WhatsApp'ın hızını, güvenilirliğini ve basitliğini daha da geliştirmek için çalışıyor. İnsanlara, en güçlü şifreleme özelliğini olabildiğince çok platformda sunmak için dedike bir şekilde çalışıyoruz. Neler başardığımızı görmek bizi heyecanlandırıyor. Ama artık işimizin başına dönmeliyiz, çünkü WhatsApp'la tanıştırmamız gereken altı milyar insan ve daha gidecek çok yolumuz var.

 

Bakmadan Geçme