• Haberler
  • Gündem
  • Ankara'da terör saldırısı: 34 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi yaralandı!

Ankara'da terör saldırısı: 34 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi yaralandı!

Ankara Kızılay'da şiddetli patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ölü sayısını 34 olarak açıklarken, yaralı sayısının da 125 olduğunu bildirdi.

  • 2085

Ankara'da  Kızılay Güvenpark'ta saat 18.45'te patlama meydana geldi.  

Patlamada 34 kişi öldü 19'u ağır 125 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısında, olay yerinde 30, hastanelerde 4 olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mehmet Müezzinoğlu, saldırıda, olay yerinde 30, hastanelerde 4 olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, "Olay yerinde ölen 30 kişiden en az biri, muhtemelen ikisinin terör eylemini gerçekleştiren araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir" dedi.

Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Şu anda hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor. Bunlardan 19'unun durumu ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızda gerek tetkik süreçleri gerekse ilk müdahale süreçleri tamamlanmak üzere. Bunların büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde."

Saat 18.45'teki saldırının hedefi, Başbakanlık Merkez Bina'ya sadece 75 metre, Milli Eğitim Bakanlığına ve Yargıtaya 50 metre mesafedeki otobüs durağı oldu. 

Patlamada bazı EGO araçları yandı.

Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.

Haber kanallarına bilgi veren bazı görgü şahitleri, belediye otobüsüne yaklaşan bir araçta patlama meydana geldiğini ifade etti.

RTÜK, saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı aldı.

YARALILAR HANGİ HASTANELERE KALDIRILDI?

Patlamada yaralananlar 10 hastaneye kaldırıldı.

İşte o hastaneler:

-Numune Hastanesi

-Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi

-Hacettepe Tıp Fakültesi

-Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi

-Ankara Hastanesi

-İbn-i Sina Hastanesi

 

 

VALİLİĞİN AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği 27 kişinin öldüğünü, 75 kişinin yaralandığını açıkladı.

İşte Valiliğin açıklamasınının detayları....

 Ankara Valiliği, saat 18.45 sıralarında Kızılay Güvenpark'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre 25 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 75 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı duyuruldu. 

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 18.45 sıralarında Kızılay Güvenpark'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 20, hastaneye götürülürken 5 olmak üzere toplam 25 vatandaşın vefat ettiği belirtildi.

Yaralanan yaklaşık 75 vatandaşın da çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, "Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz" denildi. 

Dört savcı olay yerinde inceleme yapıyor.

 

ERDOĞAN'DAN ALA'YA TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı arayarak saldırıya ilişkin bilgi aldı.

Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

 

DAVUTOĞLU BAŞKANLIĞINDA GÜVENLİK TOPLANTISI

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Ankara'daki terör saldırısının ardından, ilgili bakan ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla düzenlenen toplantı sona erdi.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklama yapması bekleniyor.

Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın katıldı.

 

YARALILAR HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN ARANABİLECEK NUMARA

Sağlık Bakanlığı, Ankara Kızılay'daki patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı ALO 184 bilgi hattı devreye girdi. Vatandaşlar, ALO 184 hattını arayarak, yaralıların hangi hastanede tedavi gördüğü ve sağlık durumları hakkında bilgiye ulaşabilecek. 

EMNİYET HELİKOPTERİ HAVADA

Terör saldırısının ardından emniyet helikopterleri Ankara semalarında kontrol uçuşu gerçekleştiriyor.

 

ADLI TIPTA YOĞUN MESAİ

Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'nda çok sayıda savcı ve adli tıp uzmanı cesetlerin kimliklerinin tespiti için çalışma yürütüyor.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri, kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na getiriliyor.

Saldırının ardından Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu önünde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Keçiören Belediyesinin çadır kurduğu Adli Tıp Kurumu bahçesinde Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekipleri de yakınlarını bulmak için gelen vatandaşlara yardımcı olabilmek için hazır bekliyor.

Yakınlarını arayan vatandaşlar da kurum önüne gelmeye başladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN İHTİYACI YOK

Sağlık Bakanlığı Kızılay'da meydana gelen patlamanın ardından Ankara'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu.

Türk Kızılayı da Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak kan stoklarının yeterli olduğunu bildirdi. 

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı yetkilileri Ankara'da meydana gelen patlama sonrası kan stoklarının yeterli olduğunu kaydetti.

KIZILAY: HASTANELERE 532 ÜNİTE KAN GÖNDERİLDİ

Türk Kızılayı tarafından, Kızılay'da meydana gelen terör saldırısının hemen ardından hastanelere 532 ünite kan gönderildiği belirtilerek, "Kan bağışı için vatandaşların hastanelere yönlendirilmemesini, acil servislerin meşgul edilmemesini hatırlatır, Türk Kızılayının kan ihtiyacını karşılamaya yönelik her türlü tedbiri aldığını kamuoyunun dikkatine sunarız" açıklamasında bulunuldu.

Sağlık Bakanlığı yaralılar hakkında ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu

Öte yandan terör saldırısında yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabilecek. 

Sağlık Bakanlığı ALO 184 bilgi hattı devreye girdi. Vatandaşlar, ALO 184 hattını arayarak, yaralıların hangi hastanede tedavi gördüğü ve sağlık durumları hakkında bilgiye ulaşabilecek. 

 

YENİ GÜVENLİK KONSEPTİ MASADAYDI

17 Şubat'ta Ankara'da Merasim Sokak'ta meydana gelen terör saldırısı sonrası Başkent'in güvenlik konsepti yenilenmesi kararlaştırılmıştı.

Bakmadan Geçme