Borahan'ın uyutulmasına gönlümüz el vermiyor
Akciğer yetmezliği nedeniyle iğneyle uyutulması gerektiği belirtilen 'Borahan' adlı atın yaşama tutunması için 3 yıldır çaba gösteriliyor.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu (MYO) Atçılık Bölümü'nde öğrencilerin uzun yıllar binicilik, nalbantlık, seyislik ve antrenörlük konusunda eğitiminde kullanılan ancak 'akciğer yetmezliği' nedeniyle iğneyle uyutulması gerektiği belirtilen 'Borahan' adlı atın yaşama tutunması için 3 yıldır çaba gösteriliyor.
Mennan Pasinli MYO Müdürü Prof. Dr. Ümit Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Borahan'ın ayağındaki bir sorun nedeniyle 3 yaşında üniversitenin Veteriner Fakültesine hibe edildiğini dile getirerek, o tarihten bu yana Borahan'ın okuldaki eğitimin bir parçası olduğunu dile getirdi.
Borahan'a o tarihlerde büyük emek verdiklerini, onun da bu emeklerini boşa çıkarmadığını, ayağı iyileştikten sonra çok sayıda öğrencinin eğitiminde büyük yararı olduğunu anlatan Polat, şöyle devam etti:
'Maalesef 3 yıl önce tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandığını öğrendik. Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürdük, tedavisi için yoğun çaba harcadık. Borahan'ı evladımız gibi görüyoruz. Uyutmaya kıyamıyoruz. Ahde vefa mı, duygusal bağlılık mı dersiniz bilemiyoruz. Borahan, 13 yılda 4 binin üzerinde öğrenciye emek verdi. Kimi öğrencilerimiz at binmeyi, at tırnağı kesmeyi, hayvan sevgisini onda öğrendi, antrenör olurken onunla yetişti.'
'Borahan'ın hastalığını öğrendiğimizde adeta yıkıldık'
Okulun süvari birimi sorumlusu Tamer Çobaner da Borahan'ı bir evlat gibi gördüklerini, binlerce öğrencide emeği bulunan atın hastalığına üzüldüklerini dile getirdi.www.haberplatosu.com / AA
Bakmadan Geçme





