Çebi'den Güneş için övgü dolu sözler

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbol takımının teknik direktörü Şenol Güneş'le ilgili övgü dolu sözler kullandı.

  • 779

İSTANBUL

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada eski teknik direktörleri Slaven Bilic ile Güneş arasında kıyaslama yaparak, 'Slaven Bilic hangi futbolcu iyiyse onunla oynamayı tercih ediyordu. Şenol hocamız ise iyi olanla oynamayı tercih ederken, onun olmayacağı dönemde iyi olmayanı da hazırlayarak geliyor. Bana göre burada hocanın çok büyük bir başarısı var' dedi.

Güneş'in bir öğretmenlik tarafının da olduğunu kaydeden Çebi, 'Gelişmeye açık olanları tespit edebiliyor, yolunu yordamını bilip onlara bu gücü ve olanakı kazandırıp sahada çocukları oynatabiliyor. Bana göre hocanın tatlı sert bir tarafı var, öyle çok sırnaşıklıktan hoşlanan biri değil. Yani 'evet seni seviyorum ama haddini de bil, gerekiyorsa da seni yok sayarım, cezanı da vermesini bilirim' şeklinde olan insanlar başarıya ekibiyle beraber gidebilir. Şenol hocanın o öğretmenlik eğitimi ve tarzında, hep dağın arkasını planlaması var. Hoca diğer 11'i de ilk 11 gibi hazırlıyor ve oynatmaya hazır bir şekilde hareket ediyor' dedi.

'Galatasaray ve Fenerbahçe bize kızdı'

Ahmet Nur Çebi, bütün kulüplerin geliri kadar para harcaması gerektiğini de belirtti.

Borçlanarak değil de gelirleri artırarak harcama yapmanın gerekliliğine vurgu yapan Çebi, 'Feda dönemi diye bir dönemden geçtik. Galatasaray, Fenerbahçe gibi diğer takımlar hep bize kızdı. Diğer takımlar için yazılan, UEFA kriterleri, yasaklar bugün başımıza gelmediyse bu, o günün başarısıdır. O gün onu çektiğimiz içindir. Onu o gün çekmeyenler bir gün çekecekler. Haksız rekabetler oluyor. Biz Beşiktaş'ı ayağa kaldırabilmek için 20 milyon avroluk bir takım yapıyoruz ve şampiyon olamıyoruz. Onlar 50-60 milyon avroyla takım yapıyorlar ve şampiyon oluyorlar. Yok böyle bir çiftlik' dedi. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme