CHP'li vekilden yılın gafı! Baba Akü Yok...

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, düzenlediği basın toplantısında yılın gafına imza atarak 3 bin 562 metrekarelik alana inşa edilen Otistik Çocuk Eğitim Merkezi binasının aslında olmadığını savundu.

  • 1402

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yaptığı hizmetlerin, kağıt üzerinde olduğunu ısrar eden CHP’li vekil Kuyucuoğlu, Mersin ile ne kadar ilgili olduğunu da imza attığı gaf ile ortaya serdi.


Serdal Kuyucuoğlu, bir süredir yapımı süren ve inşaatı tamamlanarak kısa sürede hizmete girmesi planlanan 3 bin 562 metrekare alana inşa edilen Otistik Çocuk Eğitim Merkezi’nin aslında olmadığını iddia etti.
Konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı 2’nci yıl tanıtım kitapçığından merkezin fotoğrafının bulunduğu sayfayı açarak “Arkadaşlarımız araştırdılar. Böyle bir bina bulamadılar. Nerede bu bina?” diye sordu.
Kentin merkezinde Çağdaşkent’te yer alan dev binanın olmadığını savunan Kuyucuoğlu’nun bu açıklaması, gişe rekorları kıran Vizontele filmindeki Şafak Sezer’in “Baba akü yok” sahnesini akıllara getirdi. Kuyucuoğlu’nun defalarca haber bültenlerinde de yer alan hizmeti araştırmasına rağmen bulamadığını söylemesi, “Mersin’e yapılanlardan haberi olmayan birinin yapılan hizmetleri eleştirmesi ne kadar etik? Mersin’den haberi olmayan Mersin vekili olur mu?” sorularını beraberinde getirdi.

KOMİK İDDİAYA KOMİK CEVAP

Kuyucuoğlu’nun komik iddiası sosyal medyada kısa sürede Mersin gündemine oturdu. Bazı basın-yayın organları, Kuyucuoğlu’nun ifadeleriyle yayınladıkları haberi, gerçeğin ortaya çıkmasıyla birlikte acil bir müdahale ile aynı duruma düşmemek için değiştirirken, bazı vatandaşlar Kuyucuoğlu’nun ‘YOK’ dediği binaya gidip “İşte burada öz çekimi (selfie)” yaptı.


Kuyucuoğlu’nun imza attığı büyük gaf, sosyal paylaşım ağlarında #binayok hashtag ile yeni bir akım doğmasına neden oldu. Sosyal paylaşım hesaplarında Mersin’in sahip olduğu değerler ve hizmetlerin önünde fotoğraf çekinen vatandaşlar, “Bina yok” göndermesinde bulunarak Kuyucuoğlu’nun bu gafını eğlence konusu yaptı.

Bakmadan Geçme