Hangi illerde okullar tatil edildi?

Birçok ilde kar ve fırtına nedeniyle okullarda eğitime ara verildi.

  • 820

 

Yurt genelinde etkisini gösteren kuvvetli kar yağışlarının ardından, milyonlarca öğrenci ve veli, ilgili makamlardan yapılacak kar tatili açıklamalarına yöneldi.


Salı günü için çok sayıda il ve ilçede, olumsuz hava koşullarından dolayı okullar tatil ilan edildi.

METEOROLOJİ'DEN YOĞUN KAR UYARISI

Meteoroloji Ankara , İstanbul , Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Sivas, Konya, Kayseri, Bolu, Karabük, Sinop, Zonguldak, Amasya, Samsun, Hakkari, Iğdır, Malatya ve Erzurum için çok kuvvetli kar uyarısı verdi. Haliyle bu illerin valiliğinin yarın yani 19 Ocak salı günü için okulların tatil olması yönünde değerlendirme yapması bekleniyor

İşte okulların tatil olduğu kentler:

Sivas'ta okullar tatil

Sivas'ın Kangal ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İlçede sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Kangal İlçe Hıfsızzıha Kurulu'nun aldığı karar neticesinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayılacak.

Tekirdağ'da okullar tatil

Tekirdağda ile ilçelerinde etkili olan kar yağışının ardından valilik kararıyla il genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime yarın 1 günlüğüne ara verildi.

Tekirdağda ile ilçelerinde etkili olan kar yağışının ardından valilik kararıyla il genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime yarın 1 günlüğüne ara verildi.

Yalova'da okullar tatil

Yalova Valiliği etkili olan kar ve tipi yüzünden yarın il genelindeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valiliğin aldığı bu karar, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinden duyuruldu.

Balıkesir'de okullar tatil

Balıkesir'deki olumsuz hava koşullarından dolayı, Balıkesir'in 5 ilçesinde yarın okullar tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Manyas, Savaştepe, Gönen, Bandırma ve Marmara ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların 19 Ocak Salı tatil edildiği bildirildi.

Bayburt'ta okullar tatil

Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, yaptığı açıklamada, fırtınanın ilçe genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladığını söyledi.

Meteorolojik verileri de dikkate aldıklarını belirten Yıldızhan, "Fırtınanın bu gece ve yarında etkili olacağı beklentisi var. Bu nedenle yarın ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerimizde eğitim öğretime ara verme kararı aldık. Yine engelli ve hamile kamu çalışanlarımızda bir gün idari izinli sayılacak" dedi.

Kop Dağı Geçidi'nde ulaşımda aksamalar

Öte yandan, Bayburt- Erzurum karayolu güzergahındaki Kop Dağı Geçidi'nde fırtına ve buzlanma nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerinin önemli geçitlerinden Bayburt-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde akşam saatlerinden itibaren fırtına etkili olmaya başladı.

Fırtına ve buzlanmanın karayolu ulaşımını etkilemesinin ardından Bayburt Emniyet Müdürlüğü Bölge trafik ekipleri, kontrollü olarak ulaşımını sağladıkları Bayburt-Erzurum karayolunda ağır tonajlı tır, kamyon ve çekicilerin geçişine izin vermiyor.

Ekipler, Kop Dağı Geçi'di güzergahını hafif tonajlı araçlar ile yolcu otobüslerinin zincir takarak kullanmasına müsaade ederken, bekletilen araçların geçişine ise hava şartlarına göre sabah saatlerinde izin verecek.

Çanakkale'de okullar tatil

Çanakkale'de kar yağışının etkili olduğu bazı ilçelerde, ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi.

Çanakkale Valiliği, bugün il genelinde tüm okullarda eğitime ara verilmesini kararlaştırmıştı. Gün boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle, tatilin uzatılması gündeme geldi. Yapılan değerlendirmede, kar yağışının yoğun şekilde etkili olduğu Biga, Yenice ve Gelibolu İlçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, Çanakkale il merkezi ile Lapseki ve Gökçeada ilçelerinde ise taşımalı eğitime tabi olan öğrenciler için okullar Salı günü de tatil edildi.

İstanbul'da okullar tatil değil

İstanbul Valiliği, kentte devam eden kar yağışının yarın etkisini yitireceği beklendiğinden, eğitim öğretime devam edileceğini bildirdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre alınan 'tatil' kararını açıkladı.

 

Bakmadan Geçme