"İslam tarihi yeniden yazılabilir"

İslam dünyasına türlü melanet tohumlara saçan emperyalist İngiltere'de geçen ay bulunan ve dünyanın en eskisi olduğu iddia edilen Kur'an-ı Kerim ile ilgili daha da çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

  • 1584

İngiltere'de geçen ay bulunan ve dünyanın en eskisi olduğu öne sürülen Kur'an-ı Kerim ile ilgili daha da çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

İslam dünyası başta olmak üzere dünyanın birçok toplum ve ülkesine melanet tohumları saçan emperyalist İngiltere'deki tarihçi ve uzmanlar bulunan Kuran-ı Kerim sayfaları üzerinde yaptıkları araştırmalara göre söz konusu Kur'an-ı Kerim'in,  Hz. Muhammed Mustafa'dan (SAV) daha önce yazılmış olabileceğini ileri sürdü.

Uzmanların iddiasına göre Birmingham'daki Kur'an parşömeni 568 ile 645 yılları arasında yazılmış…

Hz. Muhammed 571 ile 632 yılları arasında yaşadığından dolayı söz konusu iddiaya göre bulunan parşömenler Hz. Muhammed'den daha eski.

Times ve Daily Mail gibi İngiliz medyası mecralarında  yer alan bu şok iddiaya göre Hazreti Muhammed öncesi ve erken İslam tarihi yeniden kaleme alınabilir.

Bir ay önce İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi'nde bulunan Kur'an-ı Kerim parşömeninin gerçekleştirilen karbon testleri neticesinde en eski Kur'an parçası olduğu ileri sürülmüştü.

"İslam tarihi yeniden yazılabilir"
"İslam tarihi yeniden yazılabilir"
"İslam tarihi yeniden yazılabilir"

Bakmadan Geçme