Sezai Karakoç: İslâm milleti birkaç yüzyıllık çilesini doldurmadı

Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Karakoç'un bayram mesajından: İslâm Milleti, birkaç yüzyıllık çilesini doldurmadı. İslâm Coğrafyası kan ağlıyor.

  • 732

Bugünün ünlü düşünürlerinden Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Oruçlarımızla, ı̇badetlerı̇mı̇zle, tövbelerı̇mı̇zle dı̇rı̇lme, yakılıp yıkılan ı̇slâm ülkelerı̇nı̇n kurtuluşu ı̇çı̇n asıl adımları atma" başlıkla mesajında Karakoç, bir aylık orucun Allah’ın İslâm milleti’ne her yıl gönderdiği bir armağanı, her türlü günah, eksiklik ve kötülüklerden arınma ve her türlü iyilik, güzellik, güç ve diriliş bilinciyle donanma kaynağı, mucize armağanı olduğunu bildirdi.

"Bu armağanın değerini bilerek bayrama daha inançlı, daha yücelmiş, daha içten çıkanlara ne mutlu." ifadesini kullanan Karakoç şunları kaydetti:

 

"Daha önce, her vesileyle defalarca belirttiğimiz gibi, İslâm Milleti, birkaç yüzyıllık çilesini doldurmadı. İslâm Coğrafyası kan ağlıyor. Afganistan, Irak, Suriye, Libya’da yangın sürerken, Doğu Türkistan esaret altında inlerken, Gazze, Filistin çağın korkunç silâhlarıyla yıkılıyor, yok ediliyor. Milletimiz, Asya’da, Afrika’da, dünyanın her tarafında, en meydan yerinde ve en ücra noktada ruhunu Allah’ın gösterdiği doğrultunun dışındaki yollara teslim etmiş olanların düşmanlığıyla çepçevrili.

Müslümanlar uyanmalı, ortak değerlerde buluşmalı, Osmanlı Devleti’nin yıkılışından sonra yeri boş kalan Büyük İslâm Devleti’ni kurmalıdır. Bu mümkün olmazsa, İslâm Devletleri Birliği'ni kurup etkili bir şekilde karşı koymalıdır. İslâm İşbirliği Teşkilatı'nı BM’nin karşısında İslâm Milleti'nin kalesi yapmak lâzımdır. ECO gibi geçmişi olan bir kuruluşun da BM Güvenlik Konseyi'nin karşısında İslâm’ın gücünü ve yaptırım kudretini temsil etmesi gerekir. ECO için daha önce kendi çapımızda onu geliştirmek, etkin hale getirmek için çok teşebbüsümüz oldu; ama ne yazık ki bu gerçekleşmedi. Oysa ECO’da Türkiye, İran, Pâkistan gibi önemli islâm devletleri yanında türkî cumhuriyetler vardır, arap kesimi zayıftı. Mısır ve Suudi Arabistan'ı da ECO'ya katabilmek mümkün olsa dediğimiz İslâm Güvenlik Kuruluşu gerçekleşir. Bunu daha önceleri 5 islâm devletinin Merkezî İslâm Federasyonu’nu kurması, arkasından da Endonezya, Malezya, Bengaldeş gibi devletlerle Doğu İslâm Federasyonu'nu, Fas, Cezayir, Nijerya, Tunus gibi afrika islâm ülkeleri ve Arnavutluk, Bosna, Kosova gibi balkan ülkeleri ile Batı İslâm Federasyonu ve tümüyle de İslâm Konfederasyonu kurulmasını çok kez yazdık. Şimdi federasyon yerine birlik kurulması önceliklidir. Tek kurtuluş yolu budur.

Karakoç: Soykırımı icat edip uygulayan onlar

En gerekli, en güncel, en hayatî olan budur. Bunun dışındakiler ikinci plandadır. Bir aylık orucun lisan-ı hâl ile söylediği sanırım budur.

Sadece kınamayla veya sert konuşmalarla, bağırıp çağırmakla bir yere varılmaz.

Tüm İslâm ülkesindeki Milletimizin mensuplarının Bayramını kutlarken, yürekleri yanmış ve yanmakta olan müminlere, yakılıp yıkılan sahipsiz islâm ülkelerine artık aydınlık günleri ve gelecekleri göstermesini Allah’tan dilerim."

Bakmadan Geçme