STK'lardan muhtemel darbe kalkışmalarına karşı acil eylem planı istemi

Sivil Toplum Kuruluşları da yaşanan darbe kalkışmasının ardından bir an önce hayatın normale dönmesini ve bir daha bu tarz durumların yaşanmaması için Hükümetten Paralel Yapı'nın çökertilmesi için taviz vermemesini ve acil tedbirler almasını bekliyor. Bu kanlı kalkışmaya en büyük cevabı dik duran yönetim ve halk vermiştir diyen Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu, hükümetten bir an önce alınması gereken önlemleri yerine getirmesini istedi

  • 2380

15 Temmuz gecesi başlayan ve hala tehdidin devam ettiği darbe teşebbüsüne karşı, STK'lar da acil önlem alınmasını istiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan HAK-İŞ'e bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu hükümetin parelel yapıya karşı mücadelesini destekleyeceklerini açıkladı ve bir an önce bu beladen kurtulmaları gerektiğini vurguladı.

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu ve Genel Başkan Yardımcısı Rifat Ülger, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Jandarma Genel Komutanlığı önüne giderek darbe girişimine karşı durdu. Dolu, hainlerin ele geçirdiği helikopterin saldırısında bacağından yaralandı.

Olayların ilk anından bu yana yaralanmasına rağmen meydanlarda olan Tuncay Dolu, Şehit ve gazilerimizin olduğu bu kanlı darbe kalkışmasının ardından masum halkın bu direnişinin boşa gitmemesi için acil tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Tuncay Dolu yaptığı açıklamada Hükümet'ten Paralel Yapı'nın çökertilmesi için taviz vermemesini ve acil tedbirler almasını beklediklerini söyledi.

Dolu, şunları kaydetti:

"Türkiye, 15 Temmuz gecesi ne yazık ki kanlı bir askeri darbe girişimine sahne olmuştur. Ulusal egemenliğin simgesi TBMM bombalanmış, bombalama ve çatışmalar neticesinde çoğu sivil 200'den fazla kişi yaşamını yitirmiş, binlerce kişi de yaralanmıştır.

Öz Ağaç-İş Sendikası, hem yönetimi hem de onbinlerce üyesi ile birlikte bu kanlı kalkışmada üzerine düşen görevi yerine getirmiş, günlerdir meydanlarda bekleyerek kanlı darbe kalkışmasının önünde durmuştur. Şahadet şerbetini içmeyi göze aldığımız bu zor günlerde sendika yöneticilerimizden ve üyelerimizden de yaralananlar olmuş buna rağmen meydanlara inmekten zerre kadar çekinmemiştir.

Darbeler döneminin kapandığını düşünürken şerefli ordumuzun içerisinde yapılanmış bölücülerin gerçekleştirdiği bu korkunç girişim, ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini aldığını ifade eden Genel Başkan Vekili Dolu, Bu kalkışmaya en büyük cevabı ise dik duran yönetim ve halk vermiştir. Biz de Sivil Toplum Kuruluşları olarak Türkiye Cumhuriyeti meşru yönetiminin bu tarz kalkışmalar ile darbe almasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Hükümetten Paralel Yapının çökertilmesi için taviz vermemesini ve acil tedbirler almasını bekliyoruz" 

NELER YAPILMALI?

Tuncay Dolu, bugün yaşanan sıkıntının çözümü ve darbeler döneminin tamamen kapanabilmesi için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

"1) Paralel Yapı (FETÖ v.b) gibi her türlü yapılanmaların tavsiyesi, acil ve tavizsiz yapılmalı,

2) Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığına bağlanmalı,

3) Şehir merkezlerindeki Askeri özellikle zırhlı birliklerin şehirden uzak bölgelerde konuşlandırılmalı,

4) Cumhurbaşkanlığı, TBMM gibi kritik kamu kurumlarının her türlü askeri müdahaleye karşı hava savunma sistemlerinin kurulması,

5) MİT Teşkilatının yeniden yapılandırarak daha operasyonel hale getirilmesi,

6) Askeri ve Polis okullarının öğrenci alımında tam bağımsız kurulların kurulması ve objektif sınavların yapılması."

Bakmadan Geçme