• Haberler
  • Gündem
  • TBMM Başkanı Kahraman'dan 4 partiye terör zirvesi çağrısı

TBMM Başkanı Kahraman'dan 4 partiye terör zirvesi çağrısı

İsmail Kahraman, terörle mücadele konusunu görüşmek için AK Parti, CHP, MHP ve HDP ile toplantı yapma kararı aldı. Kahraman, liderlere bir mektup yazarak, perşembe günü yapılacak toplantı için temsilci görevlendirmelerini istedi.

  • 706

Meclis Başkanı Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a mektup gönderdi.

Kahraman tarafından liderlere gönderilen mektupta, son zamanlarda yaşanan gelişmelere dikkat çekildi.

Mektupta, özellikle Türkiye'nin güvenliğine ve halkın huzuruna karşı bir saldırı ve tehdide dönüşmekte olan terör konusunu görüşmek üzere 24 Mart Perşembe günü TBMM Başkanlığında gerçekleştirilecek toplantı için liderlerden birer grup başkanvekili görevlendirmeleri talep edildi. Mektupta toplantının amacı da farkındalık yaratma karşılıklı bilgi ve fikir alışverişinde bulunma' olarak ifade edildi.

KILIÇDAROĞLU, KAHRAMAN'DAN HEREKETE GEÇMESİNİ İSTEMİŞTİ

[TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Meclisteki makamında kabul etti.]
© AA/ ORHAN KARSLI
Kılıçdaroğlu'dan TBMM Başkanı Kahraman'a çağrı
Kılıçdaroğlu, 14 Mart'ta Ankara Kızılay'daki bombalı terör saldırısının ardından TBMM'nin devreye girmesini istemişti.

Kahraman'ı da ziyaret ederek bir mektup sunan CHP iideri, "Terör konusunda parlamentoyu harekete geçirmenizi bekliyor, öncülüğünüzde atılacak adımların ivedi ve sürdürülebilir olması gerektiğine inanıyoruz. Terör sorununa son vermek için Meclisteki dört partinin bir araya gelmesinin, sorunun çözümü konusunda iradelerini açık bir biçimde ortaya koymalarını sağlayacak bir çalışmanın başlatılmasının zorunluluğunu vurguluyoruz" demişti.

Kahraman'ın, CHP'den gelen bu talebi de değerlendirerek, siyasi parti temsilcileri ile bir toplantı yapma kararı aldığı da ifade edildi.

 

Bakmadan Geçme