Usta kalem Efendi Barutçu yazılarıyla Haber Platosu'nda

Usta kalem Efendi Barutçu, yazılarıyla Haber Platosu'nda...

  • 602

Bir usta kalem daha bizlerle...

Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı mütevelli heyet üyesi Efendi Barutçu, yazılarıyla Haber Platosu’nda…

Türk milliyetçilerinin önde gelen isimlerinden Barutçu, Türkiye ve dünya gündeminin yanı sıra fikri ve kültürel analizlerini Haber Platosu için kaleme alacak.

YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

EFENDİ BARUTÇU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

1951 yılında Kahramanmaraş Afşin ilçesi Altunelma kasabasında doğdu. İlkokulu Afşin’de (1963), ortaokul ve liseyi Kahramanmaraş’ta (1970) bitirdi. 1971 yılında Bursa Eğitim Enstitüsü matematik bölümünü kazandı. Buradan 1976 yılında mezun oldu. Lise yıllarından itibaren değişik Ülkücü Gençlik Derneklerinde yöneticilik yaptı. 1986 yılında Ankara’da ülküdaşı Selvinaz Uzun hanımefendi ile evlendi. Hatice Hilal ve Melek Bilge isminde iki kız evladı. 5 yaşında Mehmet Alptuğ isminde bir torunu vardır.

1987 yılında Ankara’ya taşındıktan sonra bir yandan ticaretle uğraşırken öte yandan da Türk Ocakları’nın Ankara şubesinde ve genel merkezinde değişik görevlerde bulundu.

En son 10 Nisan 2010 yılındaki kurultaydan sonra bir yıl Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Bu sürede elliye yakın il ve ilçede Türk Milliyetçiliği üzerine toplantılara katılıp konuşmalar yaptı.


Halen Haber Platosu, Ülkücü Dünya Görüşü, Aydın 24 Haber, Samsun Karizma Haber, Maraş Haber,  Maksat İstihdam, Enpolitik.com, Antalya Haber isimli internet sitelerinde ve kendi Facebook sayfası ile www.efendibarutcu.com sitesinde tarih, kültür, medeniyet eksenli yazılar yazmaktadır.

Doğu Türkistanlı bir grup akademisyenle Kızıl Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı mezalimini muhtelif sivil toplum kuruluşları nezdinde ve Türkiye kamuoyunda duyurmaya çalışmaktadır. Türkiye’nin muhtelif üniversitelerinde öğrenci topluluklarının daveti üzerine Türk-İslam Ülküsü, Türk Dünyasının Geleceği vb. konularda konuşmalar yapmakta ve bilgi şölenlerine katılmaktadır.

Efendi Barutçu halen Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı mütevelli heyet üyesi, Esvak Kurucular Kurulu Üyesi, Afşinliler Derneği Üyesi, Türk Kızılayı Derneği Afşin Şubesi Üyesi, Türk Ocakları Ankara Şubesi üyesidir.


 

Bakmadan Geçme